F-35 Joint Strike Fighter

Pilotul "nu trebuie se gândească la ea". Noua armă F-35 zdrobește țintele

561
(reînnoit 14:28 22.04.2017)
Noua bombă de 226 kilograme pentru avioanele F-35, numită GBU-12, va fi curând certificată ca parte a pachetul de arme al aparatului de zbor.

BUCUREȘTI, 22 apr — Sputnik. Bomba este echipată cu o "noua logică de lansare" pentru a permite pilotului să se concentreze pe o multitudine de alte lucruri, relatează Sputnik International.

Software-ul nou detectează caracteristicile ținte aflate în mișcare, cum ar fi viteza, pentru a determina momentul exact la care trebuie să fie lansată racheta.

"Această logică este numită "Lead Point Compute". Logica sistemului de ardere întârzie punctul de eliberare a armei pentru a se asigura că armă are kinematica disponibilă pentru a se ghida și a ajunge la țintă. Pilotul nu trebuie să se gândească la cât de repede se mișcă ținta sau în ce direcție", a spus Collin O'Fallon.

GBU-12 a funcționat ani de zile, însă doar la F-35 odată ce Pentagonul a decis că are nevoie de o armă pentru eliminarea țintele în mișcare. Noul sistem GBU-12 a fost lansat pe 29 martie la Baza Forțelor Aeriene Edwards din California.

561
Tagurile:
F-35
Tematic
F-35, cele mai scumpe avioane militare din lume ajung în Europa de Est
SUA: Rusia are „antidotul" la avioanele americane F-22 și F-35
Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina

În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

16
În Argentina a aterizat avionul cu cea de-a doua partidă a vaccinului împotriva coronovirusului, Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Avionul companiei Aerolineas Argentinsa, care transportă în Argentina noi doze ale vaccinului „Sputnik V”, a aterizat în Buenos Aires, potrivit imaginilor transmise în direct pe contul Twitter al administrației prezidențiale.

Primele 300 de mii de doze au sosit în Argentina la sfârșitul lunii decembrie. Aceeași navă a adus 300 de mii de doze ale celui de-al doilea component al vaccinului.

Acestea vor fi utilizate pentru vaccinarea medicilor și angajaților secțiilor de terapie intensivă.

16
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Sondaj: Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

Загрузка...
Vaccinul anti-COVID-19 în fața logoului Pfizer

Norvegia: 13 decese legate de vaccinurile Pfizer - „Nu vedem nimic alarmant”

742
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Cel puțin 13 persoane au murit în Norvegia din cauza efectelor secundare ale vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19, a dezvăluit autoritatea națională de reglementare a medicamentelor din această ţară.

BUCUREŞTI, 15 ian – Sputnik. Pe 27 decembrie Norvegia a lansat programul de imunizare împotriva Covid-19, persoanele din centrele de îngrijire fiind pe lista prioritară. De atunci, 23 de persoane au murit la scurt timp după ce au primit vaccinul. Medicii norvegieni investighează toate aceste cazuri și au stabilit că 13 dintre acestea au legătură cu efectele secundare ale vaccinului, potrivit presei locale, citate de RT

„Nu vedem nimic alarmant cu privire la aceste cifre. Toate decesele apar la persoanele în vârstă și fragile, cu boli subiacente”, a explicat dr. Steinar Madsen, directorul autorității naționale de reglementare a medicamentelor, Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

Norvegia are o populație de peste cinci milioane de locuitori. Madsen a declarat anterior că între 350 și 400 de persoane mor în casele de îngrijire în fiecare săptămână, prezicând că unii oameni în vârstă ar putea să nu reacționeze bine la vaccin.

Față de cei care au murit, 29 de persoane care au primit vaccinul au manifestat efecte secundare semnificative, nouă cazuri find grave, iar șapte cazuri ușoare, a anunţat oficialul. Toate vaccinurile împotriva Covid-19 pot provoca uneori reacții adverse precum febră și greață.

La începutul acestei săptămâni, Institutul Norvegian pentru Sănătate Publică a actualizat ghidul de vaccinare împotriva Covid-19 pentru a reflecta noile date. Documentul instruiește acum medicii să evalueze temeinic persoanele din căminele de îngrijire medicală înainte de a le administra vaccinul. În cazul persoanelor foarte bolnave care nu au speranţe să trăiască mult, beneficiile vaccinului „pot fi marginale sau neglijabile”, se precizează în ghid.

742
Tagurile:
Norvegia, Pfizer
Tematic
Marea Britanie și Germania se încurcă în vaccinul Pfizer
NUCLEARA: Legătură între rachetele Patriot și vaccinul Pfizer
Deputat american, pozitiv cu Covid-19 după prima doză de vaccin Pfizer

Загрузка...