Atac militar al SUA în Siria

Adevăratul scop al atacului american în Siria, dezvăluit de un oficial rus

292
(reînnoit 11:57 21.04.2017)
Șeful Departamentului pentru Neproliferarea și Controlul Armelor a spus că scopul pentru care SUA au lansat rachetele asupra aeroportului militar sirian în această lună a fost să arate o demonstrație de forță în loc să distrugă armele chimice.

BUCUREȘTI, 21 apr — Sputnik. Forța și intimidarea sunt armele acțiunii ilegale a Statelor Unite în Siria, a declarat joi Mihail Uliyanov, potrivit Sputnik International.

"Aparent, scopul acestei acțiuni ilegale a fost demonstrarea forței și a intimidării și nu distrugerea armelor chimice, a căror prezență în Siria nu a fost încă dovedită", a declarat șeful Departamentului pentru Nonproliferare și Control al Armelor (DNAC), Mihail Uliyanov, la o sesiune de supraveghere a armelor chimice.

Pe 7 aprilie, Statele Unite au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra aerodromului militar sirian din Ash Sha'irat. Președintele american Donald Trump a declarat că atacul a fost un răspuns la presupusa folosire a armelor chimice în provincia Idlib din Siria, pe 4 aprilie, care a dus la moartea a peste 80 de persoane.

Ministrul israelian de externe a negat implicarea guvernului în incidentul din Idlib, spunând că niciodată nu ar folosi arme chimice asupra civililor.

Ministerul rus al Apărării a declarat pe 5 aprilie că bombardamentul din apropierea Khan Shaykhun a lovit un depozit terorist în care erau arme chimice destinate livrării în Irak, și a cerut Consiliului de Securitate al ONU să pornească o investigație.

Președintele Vladimir Putin a declarat, pe 6 aprilie, că acuzațiile neîntemeiate privind incidentul cu arme chimice din Idlib sunt inacceptabile. Ministrul de externe Serghei Lavrov a precizat că atacul american este o încălcare a dreptului internațional.

Liderul suprem iranian Ayatollah Ali Khamenei a descris acțiunea americanilor drept o greșeală strategică.

292
Tagurile:
Arme chimice, Război, baza aeriană, Atac, Siria
Tematic
VIDEO. Premieră mondială la București. Vizitatorii despre fotografiile din Siria
Sputnik și VGTRK au prezentat la București o cronică militară din Siria
(VIDEO) Profesor american, declarație teribilă pentru Siria
(VIDEO) Irak sau Siria? Trump a uitat ce ţară a bombardat
Siria: "Atacul chimic a fost 100% un pretext fabricat"
„Mai riscant decât Siria". China avertizează SUA în privința Coreei de Nord
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

115
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
115
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

87
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

87
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...