Mumie egipt

Morminte vechi de peste 3.500 de ani. Ce s-a descoperit în ele

71
(reînnoit 13:59 19.04.2017)
Arheologii egipteni au participat la o misiune în necropola Draa Abul Nagaa din apropiere de Luxor, în sudul Egiptului, unde au descoperit mai multe mumii.

BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik. Cercetătorii egipteni au descoperit un mormânt tipic pentru mormintele nobililor din perioada 1550 — 1070 î.e.n, relatează Ziarul de Iași.

Mormântul este în forma T și aparţine unui judecător, denumit Userhat. După ce au îndepărtat 450 de metri cubi de pietriş şi nisip, arheologii egipteni au găsit intrarea în mormântul principal şi în două morminte adiacente. Acțiunea a avut loc în necropola Draa Abul Nagaa din apropiere de Luxor, în sudul Egiptului.

Arheologii au descoperit 8 mumii înfăşurate în pânză de in.

Camera principală din mormânt găzduieşte o colecţie de sarcofage din timpul celei de-a 21-a Dinastii. Sarcofagele se află într-o stare bună de conservare. Arheologii au descoperit figurine mortuare de tip "ushabti", realizate din faianţă, teracotă şi lemn, precum și o colecţie de vase din ceramică.

Într-o altă încăpere, arheologii au găsit o colecţie de figurine ushabti, măşti din lemn şi mânerul de pe capacul unui sarcofag.

71
Tagurile:
egipteni, necropolă, arheologi, mumie, descoperire, Egipt
Tematic
Arheologii au anunțat că mormântul lui Hristos s-a păstrat nedeteriorat
(VIDEO) Arheologii au deschis mormântul lui Iisus Hristos

Загрузка...