Mumie egipt

Morminte vechi de peste 3.500 de ani. Ce s-a descoperit în ele

78
(reînnoit 13:59 19.04.2017)
Arheologii egipteni au participat la o misiune în necropola Draa Abul Nagaa din apropiere de Luxor, în sudul Egiptului, unde au descoperit mai multe mumii.

BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik. Cercetătorii egipteni au descoperit un mormânt tipic pentru mormintele nobililor din perioada 1550 — 1070 î.e.n, relatează Ziarul de Iași.

Mormântul este în forma T și aparţine unui judecător, denumit Userhat. După ce au îndepărtat 450 de metri cubi de pietriş şi nisip, arheologii egipteni au găsit intrarea în mormântul principal şi în două morminte adiacente. Acțiunea a avut loc în necropola Draa Abul Nagaa din apropiere de Luxor, în sudul Egiptului.

Arheologii au descoperit 8 mumii înfăşurate în pânză de in.

Camera principală din mormânt găzduieşte o colecţie de sarcofage din timpul celei de-a 21-a Dinastii. Sarcofagele se află într-o stare bună de conservare. Arheologii au descoperit figurine mortuare de tip "ushabti", realizate din faianţă, teracotă şi lemn, precum și o colecţie de vase din ceramică.

Într-o altă încăpere, arheologii au găsit o colecţie de figurine ushabti, măşti din lemn şi mânerul de pe capacul unui sarcofag.

78
Tagurile:
egipteni, necropolă, arheologi, mumie, descoperire, Egipt
Tematic
Arheologii au anunțat că mormântul lui Hristos s-a păstrat nedeteriorat
(VIDEO) Arheologii au deschis mormântul lui Iisus Hristos
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

130
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

130
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

142
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

142
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...