US Visa

Nou ordin al lui Trump: Vizele de muncă pentru străini, limitate

115
Președintele american Donald Trump este pe cale să semneze un ordin executiv de reorganizare a programului de vize pentru muncitorii străini în vederea reducerii fraudei și abuzurilor.

BUCUREȘTI, 18 apr — Sputnik. Potrivit Casei Albe, ordinul pe care Donald Trump urmează să-l semneze are drept țintă reducerea fraudei și abuzurilor din sistemul de imigrație și de protecție a lucrătorilor din SUA, informează RT

Trump va semna un ordin executiv ce va reforma sistemul de vize H-1B, folosit de companii pentru a angaja străini în funcțiile care necesită cunoștințe de specialitate.

„Acest ordin executiv va cere aplicarea strictă a tuturor legilor care reglementează intrarea forței de muncă în Statele Unite cu scopul declarat de a crea salarii mai mari și rate mai ridicate de ocupare a locurilor de muncă pentru angajații din Statele Unite ale Americii", a spus un înalt oficial administrativ.

Măsura are drept scop de a limita frauda și abuzurile și de a ajuta muncitorii americani, în special pe cei din IT care sunt adesea înlocuiți de străini pe salarii mai mici. Oficialul a subliniat de asemenea că „grupurile care reprezintă angajații au cerut reforme" pentru o lungă perioadă de timp, dar „au fost ignorate de către sistemul politic".

Potrivit oficialului Casei Albe, „80% din angajații H-1B sunt plătiți sub salariul mediu din domeniile lor", astfel încât companiile fac abuz de program pentru a angaja forță de muncă ieftină cu oameni din afara Americii.

„Rezultatul este că angajații sunt adesea aduși cu mult sub ratele de piață pentru a înlocui muncitorii americani, încălcând principiul programului, care se presupune a fi un mijloc de a aduce forță de muncă calificată", a spus oficialul.

Reformele care vin sunt concepute pentru a opri această practică și să se asigure că programul va aduce „solicitanții cei mai calificați sau cel mai bine plătiți".

Casa Albă a declarat că noul sistem ar proteja muncitorii americani și ar rezolva „problemele sistemice".

În ianuarie, Trump a emis o interdicție de călătorie pentru cetățenii din 7 țări, în principal musulmane.

115
Tagurile:
Migranți, vize, Ordin, Donald Trump, SUA
Tematic
(VIDEO) Irak sau Siria? Trump a uitat ce ţară a bombardat
Cum Olga Buzova l-a sedus pe Trump la ordinul Xeniei Sobceak

Загрузка...