Coreea de Nord

Diplomat: Coreea de Nord este gata de un război nuclear cu SUA

676
(reînnoit 15:17 18.04.2017)
Coreea de Nord este gata de un eventual război nuclear cu SUA, a declarat atașatul militar al ambasadei nord-coreene de la Moscova.

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. Armata nord-coreeană este gata să răspundă unui eventual război nuclear, în cazul în care acesta va fi provocat de SUA, a declarat atașatul militar al Coreei de Nord la Moscova, Jin Jong Hyop.

"Armata și poporului nostru dispun de voință, pregătire și forța de a răspunde la orice provocare din partea adversarilor. Armata și poporul nostru sunt gata să răspundă la orice acțiuni agresive ale SUA și altor inamici. În cazul în care ei vor dori un război nuclear, vom putea răspunde cu un război nuclear, în cazul în care își doresc un război multilateral, suntem gata și de un război multilateral", a declarat Jin Jong Hyop în cadrul unei întrevederi cu liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski.

Reamintim că situația din jurul Coreii de Nord a devenit tensionată după ce un grup de nave militare ale SUA, în frunte cu portavionul Carl Vinson, s-a apropiat de țărmul peninsulei coreene, ca reacție la testele nucleare desfășurate de Phenian.

676
Tagurile:
Carl Vinson, Al treilea război mondial, arme nucleare, Jin Jong Hyop, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (208)
Tematic
Moscova nu va accepta acțiuni unilaterale în raport cu Coreea de Nord
Coreea de Nord a reacționat la știrile despre testul său cu rachetă eșuat
Pence a calificat drept provocare lansarea rachetei de către Coreea de Nord
Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă. Reacția comunității internaționale
MAE al Chinei: în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord nu vor fi învingători
Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump

Загрузка...