Vicepreședintele american, Mike Pence

SUA: Pacea în Peninsula Coreeană este posibilă doar prin aplicarea forței

72
(reînnoit 13:12 18.04.2017)
Agenția niponă Kyodo a relatat despre întrevederea care a avut loc între vicepreședintele american, Mike Pence, și premierul nipon, Shinzo Abe, la care oficialii au discutat despre conflictul din Peninsula Coreea.

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. Mike Pence menționează că Washingtonul și Tokyo doresc ca conflictul coreean să fie soluționat pe cale pașnică, dar nu exclude că această pace poate fi obținută prin aplicarea forței, scrie RIA Novosti.

Demnitarul american a declarat că SUA intenționează să colaboreze cu Japonia, Coreea de Sud și China pentru a soluționa problema Coreei de Nord.

Recent, Mike Pence spunea că acea perioada când SUA a tolerat aceste lucruri s-a încheiat. El a făcut un apel către Phenian să nu încerce răbdarea președintelui Donald Trump.

Vizita de lucru efectuată în mai multe țări asiatice a vicepreședintelui american a coincis cu criza Coreei de Nord, care în ultimii ani s-a acutizat destul de mult. SUA a trimis spre țărmurile Peninsulei Coreene câteva nave militare în frunte cu portavionul USS Carl Vinson.

Presa internațională a scris de mai multe ori că SUA ar putea să atace Coreea de Nord. Drept răspuns Phenianul a declarat că este gata, în cazul unor provocări, să aplice atacuri preventive asupra bazelor militare americane.

Adjunctul reprezentantului Coreei de Nord pe lângă Organizația Națiunilor Unite a declarat că SUA a creat o situație extrem de riscantă care ar putea periclita pacea în această regiune.

72
Tagurile:
forță, pace
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (158)
Tematic
Moscova nu va accepta acțiuni unilaterale în raport cu Coreea de Nord
Coreea de Nord a reacționat la știrile despre testul său cu rachetă eșuat
Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă. Reacția comunității internaționale
Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump
ALERTĂ! Oficial: un singur test nuclear și SUA atacă preventiv Coreea de Nord
Trump: China „rezolvă” Coreea de Nord în schimbul unui acord mai bun cu SUA
MAE al Chinei: în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord nu vor fi învingători

Загрузка...