Clădiri distruse în Palmyra, Siria

(VIDEO) Profesor american, declarație teribilă pentru Siria

1133
Dr. Theodore Postol este profesor emerit la celebra Massachusetts Institute of Technology (MIT), fost expert și consilier științific în Departamentul Apărării al SUA

BUCUREȘTI, 18 apr — Sputnik. Profesorul Postol, expert în arme al MIT, fost expert și consilier științific în Departamentul Apărării al SUA, a emis o serie de trei rapoarte drept răspuns la concluzia Casei Albe conform căreia guvernul președintelui sirian Bashar Al-Assad ar fi comis atacul la 4 aprilie cu arme chimice.

Specialistul de la MIT a ajuns la concluzia că raportul guvernului SUA nu oferă nici o dovadă "concretă" că Assad ar fi responsabil, adăugând chiar că este mult mai probabil ca atacul a fost comis "de jucători de la sol".

Theodore Postol a declarat: "Am studiat documentul Casei Albe cu atenție — și cred că se poate demonstra, fără nicio îndoială, că documentul nu oferă nici un fel nici o dovadă că guvernul SUA are cunoștințe concrete că guvernul Siriei a fost sursa atacului chimic în Khan Sheikhoun, Siria, de pe 4 aprilie 2017."

"Atacul chimic a fost pus în scenă", conchide dr. Postol în raportul trimis conelului Larry Wilkerson, fostul șef al cabinetului Secretarului de Stat gral. Colin Powell. Atât Wilkerson cât și Postol au atras atenția administrației Obama asupra falselor probe privind atacurile chimice din Siria, în 2013, dar și asupra lipsei dovezilor în cazul atacului din Irak.

Iată aici și rapoartele integrale dar și un interviul dat de profesor unui cunoscut canal de știri — în care prezintă demonstrația care vizează impactul exploziei, cu compararea unui atac aerian cu un acela al unui explozibil plasat la sol.

1133
Tagurile:
atac chimic, Guvernul SUA, Casa Albă, Bashar al-Assad, Theodore Postol, Siria
Tematic
(VIDEO) Irak sau Siria? Trump a uitat ce ţară a bombardat
„Mai riscant decât Siria". China avertizează SUA în privința Coreei de Nord
SUA invadează sau nu Siria? Declarația de ultimă oră a lui Trump
Merkel i-a cerut lui Trump să coopereze cu Rusia în Siria
Analiză: Siria, profeții cumplite și considerente îngrijorătoare

Загрузка...