Test cu rachetă balistică, imagine din arhivă

Coreea de Nord a reacționat la știrile despre testul său cu rachetă eșuat

831
(reînnoit 16:24 16.04.2017)
Ministerul Afacerilor Externe al Coreei de Nord a emis un comentariu oficial vizavi de știrile din presa internațională privind ultimul său test cu rachetă balistică

BUCUREȘTI, 16 apr — Sputnik. În comentariul diplomației de la Phenian se menționează că despre acest test nu a fost făcut nici un anunț oficial, „însă chiar dacă lansarea a avut loc, acesta e un proces normal".

„Chiar dacă a avut loc (lansarea, red.), acesta este un proces normal, care nu trebuie să mire", a declarat Kim Yong Ho de la Departamentul Europa al Ministerului de Externe al Coreei de Nord.

Coreea de Nord a lansat duminică o nouă rachetă, fapt care a provocat discuții aprinse și reacții la nivel internațional. Presa a scris pe larg despre noul test cu rachetă al Phenianului, iar versiunea de bază, care se bazează pe ceea ce a fost interceptat de serviciile de apărare și securitate a mai multor state, este că tentativa a fost una eșuată.

După această tentative în Coree de Sus a fost convocat Comitetul conducătorilor structurilor militare. La scurt timp acesta a declarat că testarea unei noi rachete de către forțele militare nord-coreene a fost nereușită. Informația a fost confirmată de Pentagon.

Forțele armate ale SUA au fixat și ele lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete, însă testul a eșuat. Potrivit Pentagonului, racheta a explodat aproape îndată după ce a fost lansată.

831
Tagurile:
rachetă, Testare, Phenian, Declarație, SUA, Coreea de Sud, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (216)
Tematic
Pence a calificat drept provocare lansarea rachetei de către Coreea de Nord
MAE al Chinei: în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord nu vor fi învingători
Al treilea război mondial? Țintele Coreei de Nord în cazul intervenției SUA

Загрузка...