Testarea unei rachete balistice

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă. Reacția comunității internaționale

369
Coreea de Nord a sfidat amenințările din partea SUA și au lansat o nouă rachetă, fapt care a provocat discuții aprinse și reacții la nivel internațional

BUCUREȘTI, 16 apr — Sputnik. Presa a scris pe larg despre noul test cu rachetă al Phenianului, iar versiunea de bază, care se bazează pe ceea ce a fost interceptat de serviciile de apărare și securitate a mai multor state, este că tentativa a fost una eșuată.

În Coree de Sus au fost convocat Comitetul conducătorilor structurilor militare, care a declarat la scurt timp că testarea unei noi rachete de către forțele militare nord-coreene a fost nereușită. Această informație a fost confirmată de Pentagon. Forțele armate ale SUA au fixat lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete, însă testul a eșuat.

Potrivit Pentagonului, racheta a explodat aproape îndată după ce a fost lansată.

SUA consideră că racheta pe care a încercat să o testeze azi Coreea de Nord avea rază medie de acțiune. Aceasta, potrivit Pentagonului, a explodat peste circa 5 secunde după ce a fost lansată.

Casa Albă a anunțat că a fost informată despre acest caz și că urmărește evoluțiile din Coreea de Nord, dar nu va răspunde la lansarea eșuată de azi.

Unii experți susțin că gestul Coreei de Nord a urmărit, întâi de toate, să arate că această țară nu are de gând să se conformeze avertismentelor de la Washington.

Totodată presa japoneză a scris, citând surse militare, că după momentul lansării, nici un obiect nu a putut fi observat în atmosferă, iar mass-media nord-coreeană ignoră evenimentul tocmai din cauza că a fost o nereușită.

Testul cu rachetă de azi efectuat de Phenian a trezit îngrijorare în special în țările aliate ale SUA din cauza faptului că au circulat informații privind intenția autorităților nord-coreene de a testa o rachetă intercontinentală. Ulterior mai multe surse militare au confirmat că racheta a cărei testare a eșuat duminică nu a fost una intercontinentală.

369
Tagurile:
Reacții, Phenian, Testare, rachetă balistică, Pentagon, Japonia, Coreea de Sud, SUA, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (216)
Tematic
Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump
ALERTĂ! Oficial: un singur test nuclear și SUA atacă preventiv Coreea de Nord
Trump a trimis o flotă de mari proporții spre Coreea de Nord

Загрузка...