Angela Merkel

Merkel a ofensat serviciile secrete germane și a transmis Londrei dosarul Putin

317
Cancelarul Germaniei Angela Merkel a recurs cel puțin de două ori la un gest care a nemulțumit structurile de securitate germane

BUCUREȘTI, 16 apr — Sputnik. Presa scrie că Angela Merkel a apelat cel puțin de două ori la serviciile secrete britanice, cărora le-a solicitat informații despre pericolul terorist, iar asta a provocat nemulțumire în țara sa.

„Timp de 12 ani de aflare în funcția de cancelar doamna Merkel nu a venit niciodată la briefingurile președinților serviciilor germane de securitate", a declarat un înalt funcționar din executiv pentru ziarul Focus.

„De ce dânsa merge în Anglia? Ea nu mai are încredere în oamenii săi?", a mai spus interlocutorul.

Focus mai menționează că ultima întâlnire cu britanicii a avut loc în octombrie 2015 la reședința premierului Marii britanii din Checkers, unde au fost prezenți conducătorii MI6 și MI5.

Atunci, în schimbul informației oferită de britanici, Merkel a transmis Londrei un dosar cu informații despre președintele Rusiei Vladimir Putin și o analiză a situație din Crimeea, care au fost pregătite de Serviciul federal de informații al Germaniei, susține Focus.

Sursa citată mai scrie că ulterior, în discuțiile cu colegii lor nemți, britanicii se arătau uimiți că nemții nu au fost informați preventiv despre întâlnirile lui Merkel cu structurile de spionaj și contraspionaj engleze.

317
Tagurile:
Crimeea, Putin, Dosar, Informații, Nemți, Britanici, Ofensă, Merkel, Servicii secrete, Vladimir Putin, Angela Merkel, Rusia, Marea Britanie, Germania
Tematic
Decembrie '89, mai degrabă operațiune a serviciilor occidentale decât sovietice
Serviciile britanice: pericolul unor noi atentate teroriste
Trump: serviciile să investigheze afacerile Fundației Clinton cu Rusia

Загрузка...