Angela Merkel

Merkel a ofensat serviciile secrete germane și a transmis Londrei dosarul Putin

319
Cancelarul Germaniei Angela Merkel a recurs cel puțin de două ori la un gest care a nemulțumit structurile de securitate germane

BUCUREȘTI, 16 apr — Sputnik. Presa scrie că Angela Merkel a apelat cel puțin de două ori la serviciile secrete britanice, cărora le-a solicitat informații despre pericolul terorist, iar asta a provocat nemulțumire în țara sa.

„Timp de 12 ani de aflare în funcția de cancelar doamna Merkel nu a venit niciodată la briefingurile președinților serviciilor germane de securitate", a declarat un înalt funcționar din executiv pentru ziarul Focus.

„De ce dânsa merge în Anglia? Ea nu mai are încredere în oamenii săi?", a mai spus interlocutorul.

Focus mai menționează că ultima întâlnire cu britanicii a avut loc în octombrie 2015 la reședința premierului Marii britanii din Checkers, unde au fost prezenți conducătorii MI6 și MI5.

Atunci, în schimbul informației oferită de britanici, Merkel a transmis Londrei un dosar cu informații despre președintele Rusiei Vladimir Putin și o analiză a situație din Crimeea, care au fost pregătite de Serviciul federal de informații al Germaniei, susține Focus.

Sursa citată mai scrie că ulterior, în discuțiile cu colegii lor nemți, britanicii se arătau uimiți că nemții nu au fost informați preventiv despre întâlnirile lui Merkel cu structurile de spionaj și contraspionaj engleze.

319
Tagurile:
Crimeea, Putin, Dosar, Informații, Nemți, Britanici, Ofensă, Merkel, Servicii secrete, Vladimir Putin, Angela Merkel, Rusia, Marea Britanie, Germania
Tematic
Decembrie '89, mai degrabă operațiune a serviciilor occidentale decât sovietice
Serviciile britanice: pericolul unor noi atentate teroriste
Trump: serviciile să investigheze afacerile Fundației Clinton cu Rusia
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

327
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

327
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

302
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

302
Tagurile:
Iran

Загрузка...