Coreea de Nord

Al treilea război mondial? Țintele Coreei de Nord în cazul intervenției SUA

3830
(reînnoit 17:30 14.04.2017)
Coreea de Nord a anunțat țintele pe care le va ataca în cazul unei agresiuni din partea forțelor armate americane

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. În cazul unei agresiuni din partea Washingtonului, Coreea de Nord va ataca bazele militare americane și reședința președintelui din Seul, se spune într-o declarație a reprezentantului Statului Major al Armatei Populare Coreene.

„Toate provocările politice, economice și militare vor fi curmate printr-un răspuns hotărât din partea armatei și poporului nostru", se spune în declarația oficială transmisă pe canalele Agenției Centrale Telegrafice din Coreea de Nord.

Reprezentantul armatei nord-coreene a menționat că reacția Coreei de Nord include și versiunea unui atac preventiv pe uscat, mare și aer.

Posibile obiecte ale atacului au fost enumerate bazele militare ale SUA din Osan, Sunsana, Pyeongtaek, precum și reședința președintelui sud-coreean — „Casa Albastră", pe care Statul Major promite s-o transforme în scrum în câteva minute. De asemenea, acesta a prevenit că rachetele Coreei de Nord sunt țintite și asupra bazelor militare americane din Japonia și Statele Unite.

Militarii nord-coreeni sunt gata să atace și crucișătorul Carl Vilson.

Anterior presa anunța că SUA este gata să efectueze o lovitură preventivă asupra Coreei de Nord, pentru a împiedica testările armei nucleare de către Phenian.

SUA a expediat două distrugătoare în apropierea țărmului Coreei de Nord. Navele care sunt dotate cu rachete Tomahawk se află la 300 de mile de locul în care ar putea avea loc testarea armelor nucleare. 

3830
Tagurile:
Ținte, Atac, Război, Baze militare, Coreea de Nord, SUA
Tematic
Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump
ALERTĂ! Oficial: un singur test nuclear și SUA atacă preventiv Coreea de Nord
Trump a trimis o flotă de mari proporții spre Coreea de Nord
Trump: China „rezolvă” Coreea de Nord în schimbul unui acord mai bun cu SUA
„Consecințe catastrofale": SUA și China invadează Coreea de Nord

Загрузка...