Sistem de rachete

Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump

2111
(reînnoit 18:11 15.04.2017)
Coreea de Nord a avertizat că lumea este la un pas de „război termo-nuclear" pe măsură ce cresc temerile privind un atac preventiv din partea Statelor Unite în timpul noului test nuclear pe care autoritățile comuniste îl pregătesc.

BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik. Tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA au escaladat vineri după ce vice-ministrul de Externe al Coreei de Nord a dat vina pe Donald Trump și a anunțat că războiul poate începe în orice moment.

Vice-ministrul Han Song Ryol a avertizat SUA că începe războiul.

„Vom merge la război, în cazul în care ei aleg. În cazul în care SUA efectuează manevre militare nechibzuite, atunci ne vom confrunta cu un atac preventiv. Deținem un factor puternic de descurajare nucleară și cu siguranță nu vom sta cu brațele încrucișate în fața SUA", a declarat Han.

Vineri, Washingtonul a anunțat că este gata de un atac preventiv, în timp ce China a cerut tuturor părților să se retragă din „stadiul ireversibil și greu de gestionat" în care s-a ajuns.

Tot vineri, un purtator de cuvant nord-coreean a declarat că lumea este în pragul războiului termo-nuclear.

"SUA au intrat în peninsula coreeană, cel mai mare punct fierbinte din lume cu uriașe active strategice nucleare care amenință grav pacea și securitatea peninsulei și împing situația în pragul unui război. Acest lucru a creat o situație periculoasă în care războiul termo-nuclear poate izbucni în orice moment", a avertizat oficialul nord-corean, potrivit The Telegraph.

Shinzo Abe, prim-ministrul japonez, și-a exprimat îngrijorarea. Potrivit premierului japonez, Coreea de Nord ar putea avea deja capacitatea de lansare a rachetelor spre Japonia.

2111
Tagurile:
război termo-nuclear, Donald Trump, Statele Unite al Americii, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică
Coreea de Sud, în alertă de luptă. Coreea de Nord a lansat rachete
ALERTĂ! Oficial: un singur test nuclear și SUA atacă preventiv Coreea de Nord
Trump a trimis o flotă de mari proporții spre Coreea de Nord
Japonia se pregătește de un război cu China și Coreea de Nord
Coreea de Nord a amenințat SUA cu un atac nuclear
CNN: Coreea de Nord a pierdut un submarin

Загрузка...