kiler

Operațiunea „Fast & Furious". Asasinul unui mare cartel de droguri a fost prins

68
(reînnoit 13:57 14.04.2017)
Asasinul suspectat de uciderea în 2010 a agentului SUA, Brian Terry, a fost arestat în Mexic după mai multe operațiuni ale guvernului american de lichidare a cartelului de droguri în care acesta era implicat.

BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik. Heraclio Osorio-Arellanes, cel care în decembrie 2010 a tras mai multe focuri de armă în agentul Brian Terry, a fost arestat miercuri la o fermă situată la granița dintre Sinaloa și Chihuahua, relatează RT.

În 2010, Terry a fost împușcat de Heraclio Osorio-Arellanes într-o operațiune a guvernului SUA îmotriva cartelurilor mexicane de droguri.

La operațiunea de capturare a asasinului mexican au luat parte US Marshals, Border Patrol și Drug Enforcement Agency (DEA). Osorio este în prezent în Mexic, iar guvernul SUA va cere extrădarea lui.

Osorio a fost identificat ca fiind unul dintre marii asasini care cutreierau granița SUA-Mexic ca să prindă contrabandiști. Patru membri ai grupului au fost arestați, iar două puști de asalt au fost găsite la locul faptei.

Operațiunea a fost denumită "Fast and Furious", după numele filmului de succes.

Un raport al Congresului de 471 de pagini, publicat în 2012, a concluzionat că operațiunea de prindere a ucigașilor prezintă un „pericol semnificativ pentru siguranța publică" și a fost afectată de "eșecuri grave" și „o serie de strategii greșite, tactici, erori în judecată și de gestionare a eșecurilor".

Activitatea de prindere a grupului de crimă organizată a fost un scandal major pentru administrația Obama. Armele folosite în activitatea de prindere a ucigașilor au fost implicate in cel putin 150 de decese ale civililor mexicani, potrivit lui Humberto Benítez Treviño, fostul procuror general al Mexicului.

„A fost un program sub acoperire care nu a fost controlat în mod corespunzător", a declarat Benitez pentru Los Angeles Times în 2011.

Alți patru asasini au fost deja condamnați. Manuel Osorio-Arellanes a pledat vinovat pentru uciderea lui Terry și a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Ivan Soto-Barraza și Jesus Sanchez-Meza au fost condamnați după un proces cu jurați, în octombrie 2015, și condamnați la închisoare pe viață. Rosario Rafael Burboa-Alvarez a fost condamnat la 27 de ani de închisoare.

Ultimul membru al grupului, Isus Rosario Favela-Astorga, rămâne în libertate.

68
Tagurile:
asasin
Tematic
O nouă bombă: dezvăluiri despre operațiunile FBI și CIA în România
Ofițerii CIA și FBI se retrag din Ucraina cu destinația București
Terorist ISIS arestat în Texas: am lucrat pentru FBI
Fost criminalist FBI: „Mădălina Manole a fost ucisă"
Hillary Clinton a fost audiată de FBI

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

58
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

83
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

83
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...