In this photo provided by the U.S. Navy, the Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Ross (DDG 71) departs Rota, Spain, on March 29, 2017.

SUA invadează sau nu Siria? Declarația de ultimă oră a lui Trump

372
(reînnoit 16:00 12.04.2017)
Pe fondul creșterii îngrijorării față de tensiunile cu Rusia și Iran ca urmare a unei serii de atacuri aeriene ale Washingtonului împotriva regimului Assad, Donald Trump a acordat un interviu publicației New York Post în care a dezvăluit dacă invadează sau nu Siria.

BUCURESTI, 12 apr — Sputnik. Donald Trump l-a descris pe liderul sirian Bashar al-Assad ca „măcelar" și un „barbar", potrivit New York Post

Președintele Donald Trump a spus, de asemenea, că misiunea SUA este de a scăpa de ISIS. Astfel, Trump a spus că SUA nu vor invada Siria.

„Politica noastră este aceeași, nu s-a schimbat. Nu mergem în Siria. Misiunea noastră este de a scăpa de ISIS", a spus Trump.

Joia trecută, SUA au lansat o serie de atacuri cu rachete împotriva bazelor aeriene ale regimului sirian, ca răspuns la atacul chimic pe care un purtător de cuvânt al Pentagonului l-a considerat a fi fost lansat de guvernul Bashar al-Assad.

Întrebat despre decizia sa de a ordona personal loviturile aeriene, Trump a spus că a fost foarte greu sa ia decizia de a ataca aeroportul sirian "când știi că este vorba despre vieți umane".

Un sondaj Gallup publicat marți arată că sprijinul public pentru atacurile aeriene este relativ scăzut față de sprijinul pentru războaiele anterioare, cum ar fi invazia Irakului. Cu toate acestea, când vine vorba despre combaterea terorismului, americanii aprobă cu o majoritate covârșitoare acțiunile militare în Irak și Siria.

372
Tagurile:
Atacul SUA, Decizie, Siria, Război, Donald Trump, SUA
Тема:
Războiul din Siria (408)
Tematic
Merkel i-a cerut lui Trump să coopereze cu Rusia în Siria
Analiză: Siria, profeții cumplite și considerente îngrijorătoare
Senator rus: Rusia nu planifică acțiuni militare cu SUA în Siria
Presa britanică: "Trump a fost convins de fiica Ivanka să atace Siria"
Președintele Iranului l-a acuzat pe Trump că ajută grupările teroriste din Siria

Загрузка...