manifestație în Coreea de Nord

„Consecințe catastrofale": SUA și China invadează Coreea de Nord

2767
(reînnoit 11:31 11.04.2017)
Coreea de Nord a denunțat desfășurarea forțelor navale americane în Peninsulă, avertizând că este pregătita pentru război, Washingtonul fiind pe deplin responsabil pentru orice potențiale „consecințe catastrofale" în cazul unei invazii.

BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik. Într-un spectacol de forță săptămâna trecută, Washingtonul a redirecționat forțele nucleare Carl Vinson în apele coreene, după ce a anulat desfășurarea acestora în Australia, relatează RT.

Repoziționarea forțelor americane în regiune a coincis cu discuțiile președintelui Donald Trump cu omologul său chinez, Xi Jinping. Phenianul a emis un avertisment sever, spunând ca este gata sa intervină militar în orice moment.

„Acest lucru dovedește că nesăbuința SUA cu care acționează să invadeze Coreea de Nord a ajuns într-o etapă serioasă. Dacă SUA îndrăznesc să opteze pentru o acțiune militară, strigând «atac preventiv» și «îndepărtarea sediului», Coreea de Nord este gata să reacționeze la orice tip de război dorit de SUA", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Nord-Coreean.

Coreea de Nord precizează că Donald Trump forțează Phenianul să răspundă cu armament nuclear. În vreme ce desfășurarea forțelor militare americane în zonă tărâmului nord-coreean ridică temeri de posibile motive privind schimbarea regimului, secretarul de stat Rex Tillerson a respins un astfel de scenariu subliniind că administrația Trump vrea doar o peninsulă coreeană fără arsenal nuclear. Tillerson a declarat pentru „This Week" că SUA nu au „niciun obiectiv pentru schimbarea regimului din Coreea de Nord".

Coreea de Nord a efectuat cinci teste nucleare, două dintre ele anul trecut. Phenianul este pe cale de a produce rachete balistice capabile să lanseze focoase nucleare pe continentul american.

Referindu-se la reuniunea Xi-Trump, consilierul pentru securitate națională, McMaster, a declarat pentru Fox News că ambii lideri au convenit asupra „denuclearizării peninsulei coreene".

McMaster a remarcat faptul că Donald Trump a cerut consilierilor săi militari „să fie pregătiți să-i dea o gamă largă de opțiuni pentru eliminarea acestei amenințări".

În timp ce Washingtonul examinează posibilitatea opțiunii de a face față amenințărilor nucleare, armata chineză a dislocat 150.000 de oameni la granița nord-coreeana. Se pare ca Beijingul se pregătește pentru eventuale atacuri preventive asupra Coreei de Nord, deși Ministerul de Externe al Chinei a negat acest fapt.

2767
Tagurile:
Donald Trump, Australia, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (216)

Загрузка...