Bashar al Assad

Analiză: Siria, profeții cumplite și considerente îngrijorătoare

691
O selecție și o analiză a celor mai importante profeții despre conflictul din Siria, raportate și la anul în care situația pare, inexplicabil, să degenereze

BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ultima vreme, probabil pe fondul scăderii nivelului de educație dar și al lipsei oricări cenzuri a exprimării publice, spațiul virtual — și chiar cel mediatic — a fost invadat de tot felul de șarlatani, de la cei care propun tămăduiri miraculoase prin substanțe, tratamente sau diverse proceduri "secrete", până la cunoscători ai "adevărurilor tainice", ori diverși clarvăzători. Și, din păcate, pe fondul de care aminteam, au și mare succes. Așa cum am spus-o în mai multe ocazii, aceste fenomen este un barometru al decăderii intelectuale al populației.

Audiența de care se bucură aceste fenomene asociate cu impostura și șarlatania umplu nu doar buzunarele respectivilor, dar fac și audiență televiziunilor. Există câteva televiziuni specializate în asemenea tipă de "gândire liberă", dar, culmea, televiziuni importante de știri fac emisiuni cu asemenea personaje, care își dau cu părerea despre evenimente și personalități politice, ori despre alte chestiuni serioase. În ciuda ridicolului, fenomenul proliferează, fiindcă, din păcate, lumea se uită — circul place.

Greu explicabila situație din Siria a "impus" fără doar și poate consultarea unor asemenea "paranormali" sau cunoscători ai "științelor secrete", care, bineînțeles, au bălmăjit niște speculații pline de truisme și de momente de dramatism, rezultând… ce era de așteptat — aberații.

Dar, departe de mine tentația de a nega existența unor vizionari din trecut care, fără dubii, nu au avut interese materiale, iar sănătatea lor mintală este certificată de mărturii serioase ale timpului; fenomenul para sau supranatural a lăsat urme în majoritatea culturilor și civilizațiilor, dar el nu are nimic în comun cu șarlatania de la fiecare colț de stradă din prezent.

În acest sens, Siria, una dintre cele mai importante zone ale lumii vechi, este prezentă în multe viziuni sau chiar în profeții, unele dintre acestea fiind mai mult decât intrigante în contextul conflictului actual. Damascul este legat indisolubil de destinul creștinismului, în primul rând datorită lui Pavel, "Apostolul neamurilor", dar și unor teologi extremi de importanți ai începutului creștinismului: Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, Ioan din Damasc. De asemenea, Siria a fost refugiul creștinilor persecutați în Ierusalim.

Revenind la profeții, cea mai cunoscută este cea din Vechiul Testament — Cartea lui Isaia, Capitolul 17 "Proorocie pentru Damasc", care începe cu "Proorocie împotriva Damascului: "Iată, Damascul este scos din numîrul cetăților și a rămas o grămadă de ruine". Mai apoi, profeția se extinde la toată Siria: ""Nici cetate întărită pentru Efraim și nici împărăție la Damasc. Tot așa va fi cu ramășita Siriei și cu mărirea ei, precum a fost cu fiii lui Israel", zice Domnul Savaot". Isaia a trăit în secolul VIII al (î.d.C.), ar capitolul respectiv face parte din prima parte a Cărții (cap. 1 — 35), cuprinzând un șir de profeții privind căderea imperiilor Orientului, dar și nașterea Mântuitorului.

Profetul din secolul XVI, misteriosul Nostradamus (1503 — 1566), a "văzut" un război nimicitor, "apocaliptic", la scară planetară, care va începe din Orientul Mijlociu, din Mesopotamia. Unii interpretatori ai catrenelor sale profetice plasează acestă viziune în perioada prin care trecem.

Trecând la perioada contemporană, bătrâna clarvăzătoare oarbă din Bulgaria, Vanghelia Dimitrova (1911 — 1996), cunoscută ca "Baba Vanga", a uimit lumea cu prezicerea unor evenimente. I se atribuie o predicție despre anul 2017, în care va izbucni un război din Est, "al treilea război mondial care va avea punctul de pornire în Siria".

O altă profeție mult discutată, tot din epoca relativ recentă, este a cuviosului Paisie Aghioritul (1924-1994), autor al mai multor profeții despre un conflict mondial. "Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!", spunea Paisie, 1983, după unele surse, începutul anilor ´90, după altele.

Așa cum spuneam, am selectat câteva — să le spunem — profeții, situate dincolo de bănuiala interesului pentru spectaculos, pentru mediatizare. Desigur, toate aceste texte pot fi privite de un ochi critic, pozitivist, drept fabulații, dar trebuie avute în vedere câteva atenționări:

— multe dintre predicțiile celor citați s-au împlinit, deci ori folosim termeni precum sincronicitate sau coincidență… ori ridicăm din umeri;

— domeniul științei este încă foarte limitat în raport cu dorința de înțelegere;

— de multe ori, în istorie, unele decizii ale celor mai inteligenți conducători s-au dovedit pentru totdeauna de neînțeles, generând însă schimbări colosale ale istoriei.

Să mizăm însă pe o realitate care va necesita o reinterpretare și relocalizare temporară a acestor profeții — ca și a oricăror analize catastrofice privind conflictele actuale, chiar dacă există multe considerente reale pentru care ne putem teme, gândind, precum ateul surprins de cutremur în lift, la soluția "Doamne-ajută-mă".

Închei cu un post scriptum, format din câteva idei expuse cu privire la război și cauzele sale de marele teolog care a fost Sfântul Serbiei, episcopul Nicolae Velimirovici (1881-1956), din cartea sa atât de sugestiv intitulată "Războiul și Biblia":

— Pacea fără Dumnezeu e leagănul războiului

— Lumea civilizată va pune în slujba viitorului război toată inteligența sa, toată energia și tot avutul sau, fără rezerve.

— Grozăviile distrugerilor din viitorul război vor întrece toate grozăviile războaielor din vremurile trecute.

— Viitorul război se va distinge prin lipsa de idealuri și prin lipsa milostivirii și eroismului.

— Între toate cauzele războiului viitor, ca și ale războaielor trecute, cauza fundamentală este lepădarea de Dumnezeu sau apostazia de la Dumnezeu Cel Unul și Viu. "Nu este pace necredincioșilor" (Isaia 48, 22).

— Necredința în Dumnezeu înseamnă credința în irealitate, în himere.

(citate din cartea "Războiul și Biblia", 1931 — Editura Sophia, București, 2002)

691
Tagurile:
Damasc, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
Tematic
Siria va coordona cu Rusia reacția la bombardamentele americane
Berlin

Tot ce se schimbă în Germania în august 2020

47
De la modificări ale restricțiilor împotriva coronavirusului, termene pentru plata taxelor și ajutoare pentru formare profesională și pentru companii serios afectate – în luna august au loc mai multe schimbări în Germania.

BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. Iată ce schimbări vor avea loc în această lună în Germania, schimbări prezentate de portalul The Local

Ajutoare pentru companiile afectate serios de criza provocată de coronavirus

Întreprinderile mici și mijlocii, care sunt cele mai afectate de pandemie, pot solicita noi ajutoare de la stat, dar numai până la sfârșitul lunii august.

Sprijinul face parte din pachetul de stimulare economică al guvernului german. Se rambursează costurile operaţionale fixe de până la 50.000 de euro pe lună, în perioada iunie-august.

Termenul pentru declaraţia fiscală

Cei care fac declarația fiscală fără un consultant fiscal (Steuerberater) trebuie să fi trimis formularele completate pentru 2019 până cel târziu la 31 iulie 2020.

Pentru mulți angajați, e important să facă o declarație fiscală pentru a primi bani înapoi de la biroul fiscal.

Ajutoare suplimentare pentru formare profesională

Cei care sunt interesaţi de dezvoltarea lor profesională au parte de o veste bună. Așa-numita Aufstiegs-BAföG (Legea privind asistența în perfecționare) oferă sprijin financiar persoanelor care urmează o pregătire profesională suplimentară, iar acest sprijin va fi majorat începând cu 1 august 2020.

Guvernul federal a decis mai multe schimbări: printre altele, participanții urmează să primească subvenții mai mari pentru cursuri și taxe de examinare.

În acelaşi timp, ajutorul suplimentar pentru îngrijirea copiilor pentru părinții singuri va crește de la 130 euro la 150 euro pe lună, iar persoanele fizice vor putea beneficia de mai multe cursuri la toate cele trei niveluri de pregătire. Anterior, acesta era limitat la un singur curs suplimentar de formare.

Asistența în formare oferă finanțare pentru persoanele care vor să obţină calificări pentru locuri de muncă precum supervizori industriali, educatori, tehnicieni, specialiști comerciali, specialiști certificaţi în afaceri sau în una din cele peste 700 de profesii similare.

Nu există o limită de vârstă pentru a beneficia de finanțare. Pentru mai multe informații consultați această pagină guvernamentală.

De asemenea, ucenicii (cunoscuți sub numele de Azubis în Germania) care abia încep pregătirea profesională se pot aștepta să obțină mai mulți bani începând cu 1 august 2020.

În anumite condiții, ucenicii care nu mai locuiesc cu părinții, ci în apartamentul propriu, au dreptul la o indemnizație pentru pregătire profesională.

Suma maximă pentru cazare şi masă va crește la 723 euro pe lună. Suma a crescut de la 622 euro la 716 euro în august 2019.

Expiră avertismentul de călătorie la nivel internaţional

În contextul pandemiei de coronavirus, Ministerul Federal de Externe a emis un avertisment împotriva călătoriilor în scop turistic la nivel global. Pentru țările din UE și statele asociate Schengen (Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein), precum și Regatul Unit, avertismentul a fost ridicat pe 15 iunie și înlocuit cu o recomandare.

Avertismentul de călătorie pentru țările din afara UE - așa-numitele țări terțe - va expira la 31 august, în cazul în care guvernul nu va decide prelungirea acestuia.

Teste obligatorii pentru turiştii care vin din zonele de risc

Toate persoanele care pleacă în vacanță într-o zonă cu risc (o țară sau regiune cu o rată mare de cazuri de Covid-19) vor fi obligatoriu testate pentru virus la întoarcerea în Germania.

Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, a anunțat că testarea va fi obligatorie pentru călătorii care vin din zone cu un număr mare de cazuri și că se aşteaptă ca măsura să intre în vigoare în prima săptămână a lunii august. Testele vor fi gratuite.

Institutul Robert Koch (RKI) va stabili ce regiuni și țări sunt considerate zone de risc.

Evenimentele cu mai mulți participanți, din nou posibile

Restricțiile asupra vieții publice pentru stoparea pandemiei de coronavirus sunt treptat ridicate. Acest lucru este valabil și în cazul sărbătorilor și evenimentelor care implică mai multe persoane. În august, restricțiile vor fi relaxate în mai multe landuri germane, desigur, cu excepția cazului în care situația se înrăutățește.

În Baden-Württemberg, evenimentele cu până la 500 de participanți sunt din nou permise începând cu 1 august.

În Saarland, evenimentele cu până la 500 de participanți vor fi permise în exterior și cu până la 250 de participanți, în sălile închise. Începând cu 24 august, limita va fi ridicată la 1.000 şi, respectiv, 500 de participanți.

De asemenea, deşi puţin mai târziu decât celelalte, Saxonia-Anhalt va permite evenimente cu până la 500 de participanți în săli închise începând cu 29 august. Totuşi, până la 1.000 de participanți se pot reuni la un eveniment în aer liber în acest land.

Pe de altă parte, evenimentele mari sunt interzise în Germania până cel puțin pe 31 octombrie.

Operațiuni regulate de redeschidere a şcolilor și centrelor de îngrijire pe timpul zilei (Kitas)

În mai multe landuri germane, se aşteaptă ca școlile să revină la funcționarea normală după sfârșitul vacanței de vară, după o perturbare uriașă în prima jumătate a anului, din cauza crizei cauzate de coronavirus.

Este cazul Berlinului, de exemplu, unde vacanţa de vară se încheie pe 7 august. Alte landuri federale în care activitatea şcolară va fi reluată în mod regulat în august sunt Hesse, Mecklenburg-Pomerania de Vest, Renania-Palatinat, Saarland, Saxonia, Saxonia-Anhalt și Turingia.

De asemenea, centrele de îngrijire pentru copii pe timpul zilei vor reveni la funcționarea normală în august în mai multe landuri. În Renania-Palatinat, de exemplu, centrele de zi şi-au reluat activitatea regulată de la 1 august. De asemenea, centrele Kitas în Saxonia-Anhalt vor reveni la activitatea normală în săptămânile următoare.

Westfalia de Nord-Rin: familiile vor beneficia de doi ani de îngrijire gratuită a copilului la centrele Kitas

La 1 august, Legea modificată privind educația copilului (sau KiBiz) intră în vigoare în statul vestic al Germaniei Rin-Nord-Vestfalia. Aceasta înseamnă că părinţii vor beneficia de doi ani de îngrijire gratuită a copilului, în loc de un an cum a fost până în prezent.

Germania este o țară federală, prin urmare, costul trimiterii copiilor la grădiniță diferă mult în funcție de zona în care locuiți.

47
Tagurile:
Berlin, Germania
Tematic
RT: Victimele experimentului Kentler din Germania sparg tăcerea – mărturii şocante
Germania nu ne dă prea mari speranțe - Angela Merkel spune fără ocolișuri
Încă 12 muncitori români infectați cu coronavirus în Germania
Românii din Germania, avertizare: „Al doilea val de coronavirus este deja aici!”
Germania: o maşină a intrat într-o mulțime în Berlin – persoane rănite grav
Firmă din Germania cu sute de angajați români, în carantină
SUA își transferă comandamentul din Germania în Belgia
Românii din Germania, veste bună: se majorează din nou alocaţia pentru copii
Șeful Pentagonului a anunțat retragerea trupelor SUA din Germania

Загрузка...
Nava Solitaire și Fortitude, implicate în lucrările de instalare a gazoductului Nord Stream - 2

Construcția Nord Stream 2 poate continua, a declarat Agenţia Daneză pentru Energie

41
Construcția gazoductului Nord Stream 2 poate continua, întrucât nimeni nu a contestat decizia Copenhagăi de a permite utilizarea navelor ancorate pentru lucrări, a anunțat marți Comisia daneză de recurs pentru Energie.

BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. Comisia daneză de recurs a declarat că nu s-a făcut recurs împotriva deciziei luate în iulie de Agenția Daneză pentru Energie de a permite Nord Stream 2 AG să utilizeze în apele țării nave cu ancore pentru a plasa conducte. Compania poate relua marți lucrările de construcţie, a declarat comisia, potrivit Sputniknews

Anterior, Copenhaga a confirmat că traseul conductei se află în afara zonei de risc de a intra în contact cu armele chimice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care sunt îngropate pe fundul Mării Baltice.

Conducta de 9,5 miliarde de euro şi de 1.230 de kilometri a fost vizată de sancțiuni din partea Statelor Unite în decembrie 2019, în conformitate cu Legea National Defence Authorisation Act 2020 din SUA, care a determinat compania elvețiană Allseas, care instala conducte, să renunțe la proiect, când mai erau de instalat doar 100 de mile din conductă. Rusia finalizează acum conducta pe cont propriu.

În timp ce Washingtonul a menționat, ca motiv pentru sancţiuni, îngrijorările sale privind securitatea, atât Rusia, cât și Germania, care sunt implicate în proiect, au subliniat că sancţiunile reprezintă un exemplu de concurență neloială care contravine dreptului internațional.

41
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
Business-ul german critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
UE, îngrijorată de sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream-2”
Wood Mackenzie: Nord Stream 2 va reduce semnificativ prețurile gazelor naturale în Europa
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”
Nord Stream 2: „Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”

Загрузка...