Ivanka Trump

Presa britanică: "Trump a fost convins de fiica Ivanka atace Siria"

333
Ivanka Trump: "Destul e destul, timpurile pe care le trăim ne obligă la decizii dificile, sunt mândră de tatăl meu"

BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Surse din interiorul Casei Albe au dezvăluit publicației britanice "Express" că decizia lui Donald Trump de a trimite cele 59 de rachete Tomahawk peste baza aeriană siriană a fost determinată de fiica președintelui, Ivanka. Aceasta "a fost profund impresionată de atacul cu arme chimice al lui Assad", spun sursele.

Publicația britanică amintește că "Trump s-a opus mult timp intervenției militare în Siria, atât ca simplu cetățean, când a criticat intervenția lui Obama în regiune, cât și ca președinte".

"O sursă apropiată primei familii a spus că Ivanka are tot mai multă influență asupra tatălui ei — deseori îl consiliază, iar acum era clar că o acțiune era necesar să fie făcută, într-o formă sau alta, împotriva lui Assad", a dezvăluit sursa. "Ivanka era furioasă din cauza lipsei unui răspuns imediat după atacul sirian".

Într-adevăr, imediat după "Atacul lui Assad", fiica cea mare a președintelui a scris pe Twitter: "Cu inima sfărâmată și înfuriată de imaginile care vin din Siria după atrocele atac chimic de astăzi".

După ce armata SUA a lovit Siria, Ivanka a scris din nou pe Twitter: "Timpurile pe care le trăim ne obligă la decizii dificile. Sunt mândră de tatăl meu pentru că refuză aceste crime odioase împotriva umanității".

Sursa britanicilor apropiată de familia Trump mai spune că "Ivanka judecă după mintea ei, are o personalitate puternică".

"În timp ce tatăl ei este condus de ego-ul său în meciurile politice, Ivanka se situează la polul opus; ea are o grijă sinceră pentru oameni — și vrea să facă numai ce este drept", o descrie sursa pe fiica președintelui.

Sursa mai descrie emoția prin care a trecut Ivanka Trump a doua zi după atacul chimic: "În timp ce își hrănea copii miercuri dimineața (atacul chimic a avut loc marți, n.n.), se gândea că ce e destul e destul — și a notat asta pe Twitter astfel încât toată lumea să-i cunoască gândurile".

Aceasta, consideră sursa "Express", l-a ajutat în mod clar pe tatăl ei să-și schimbe punctul de vedere asupra crizei din Siria.

Ivanka Trump este căsătorită cu Jared Kushner, un important om de afaceri din domeniul imobiliar, devenit consilier al lui Donald Trump. Alte surse din Casa Albă vorbesc de influența tot mai mare pe care acesta începe să o aibă asupra socrului său, existând chiar informații că a început un adevărat război între Kushner și Stephen K. Bannon consilierul pe probleme de strategie al președintelui, dar și cu șeful de cabinet Reince Priebus. Kushner, ajutat de consilierul economic Gary D. Cohn, mult timp un personaj important pe Wall Street, încep să se impună în angrenajul Casei Albe, spun surse al New York Times.

 

333
Tagurile:
Ivanka Trump
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
Tematic
Ivanka Trump devine marfă fierbinte în China
Nava Solitaire și Fortitude, implicate în lucrările de instalare a gazoductului Nord Stream - 2

Construcția Nord Stream 2 poate continua, a declarat Agenţia Daneză pentru Energie

15
Construcția gazoductului Nord Stream 2 poate continua, întrucât nimeni nu a contestat decizia Copenhagăi de a permite utilizarea navelor ancorate pentru lucrări, a anunțat marți Comisia daneză de recurs pentru Energie.

BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. Comisia daneză de recurs a declarat că nu s-a făcut recurs împotriva deciziei luate în iulie de Agenția Daneză pentru Energie de a permite Nord Stream 2 AG să utilizeze în apele țării nave cu ancore pentru a plasa conducte. Compania poate relua marți lucrările de construcţie, a declarat comisia, potrivit Sputniknews

Anterior, Copenhaga a confirmat că traseul conductei se află în afara zonei de risc de a intra în contact cu armele chimice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care sunt îngropate pe fundul Mării Baltice.

Conducta de 9,5 miliarde de euro şi de 1.230 de kilometri a fost vizată de sancțiuni din partea Statelor Unite în decembrie 2019, în conformitate cu Legea National Defence Authorisation Act 2020 din SUA, care a determinat compania elvețiană Allseas, care instala conducte, să renunțe la proiect, când mai erau de instalat doar 100 de mile din conductă. Rusia finalizează acum conducta pe cont propriu.

În timp ce Washingtonul a menționat, ca motiv pentru sancţiuni, îngrijorările sale privind securitatea, atât Rusia, cât și Germania, care sunt implicate în proiect, au subliniat că sancţiunile reprezintă un exemplu de concurență neloială care contravine dreptului internațional.

15
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
Business-ul german critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
UE, îngrijorată de sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream-2”
Wood Mackenzie: Nord Stream 2 va reduce semnificativ prețurile gazelor naturale în Europa
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”
Nord Stream 2: „Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”

Загрузка...
Militarii americani

În Polonia a fost încartiruit comandamentul corpului 5 al armatei SUA

40
SUA și Polonia anunță încartiruirea comandamentului celui de-al cincilea corp al armatei Statelor Unite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Polonia și SUA au anunțat despre începutul activității în Polonia a comandamentului celui de-al cincilea corp al armatei SUA.

Polonia și SUA au definitivat textul acordului cu privire la o cooperare aprofundată în domeniul Apărării, a declarat marți ambasadorul SUA la Varșovia, Georgette Mosbacher, în cadrul unei ceremonii festive, organizate la Cracovia.

“Azi este o zi cu adevărat deosebită, pentru că astăzi anunțăm activizarea comandamentului celui de-al cincilea corp (al armatei SUA) în Polonia”, a spus ea.

La rândul său, ministrul Apărării al Poloniei, Mariusz Błaszczak, a declarat că “astăzi ne reiterăm decizia cu privire la încartiruirea în Polonia a comandamentului celui de-al cincilea corp”.

“Această decizie reprezintă o încununare a acțiunilor noastre, legate de sporirea prezenței trupelor americane în Polonia”, a declarat Błaszczak.

Oficialul polonez a mai anunțat că săptămâna trecută SUA și Polonia au convenit definitiv asupra acordului de cooperare în domeniul militar.

“Această înțelegere va defini pentru decenii înainte modul în care vor acționa forțele armate pe teritoriul Poloniei”, a spus ministrul polonez.

În prezent în Polonia sunt dislocate aproximativ cinci mii de militari americani. Recent părțile au convenit asupra unui acord prin care numărul militarilor va fi majorat cu încă o mie de persoane.

40
Tagurile:
Polonia, SUA
Tematic
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
ONU îndeamnă Polonia să asigure refugiaților dreptul de azil pe teritoriul țării
Polonia anunță retragerea din Convenția de la Istanbul
SUA anunță că își extinde contingentul militar în Polonia
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”

Загрузка...