Proteste la Trump Tower. Poză simbol

Americanii protestează împotriva atacului SUA asupra Siriei

397
Sute de americani au ieșit la acțiuni de protest împotriva atacului SUA asupra Siriei

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Sute de americani au ieșit pe străzile New York-ului și altor orașe pentru a protesta împotriva atacurilor americane soldate cu moartea a 9 civili, dintre care patru copii.

În centrul orașului New York, demonstranții s-au adunat în fața Trump Tower, care aparține actualului președinte al SUA, precum și în Union Square.

Manifestațiile din Union Square au degenerate în ciocniri cu poliția, în urma cărora au fost reținute câteva persoane. Acțiunile au fost organizate de activiștii mișcării anti-militariste ANSWER (Act Now to Stop War and End Racism) Coalition și International Action Center.

Reamintim că în noaptea de 7 aprilie Trump a ordonat bombardarea cu rachete de croaziere a bazei aeriene Shayrat. În opinia președintelui american, anume din această bază ar fi avut loc un atac chimic în provincia Idlib. Washington învinuiește Damascul de utilizarea armelor chimice în pofida lipsei oricăror dovezi.

Atacul asupra Siriei a avut loc de pe două distrugătoare, fiind lansate în totalitate 59 de rachete, dintre care doar 23 au atins ținta. Celelalte rachete au lovit zone locuite de civili. În bombardamentelor au decedat cel puțin 9 persoane, dintre care 4 copii.

Președintele Vladimir Putin a condamnat atacurile americane, calificându-le drept "o agresiune".

397
Tagurile:
Bombardamente, Atac, Donald Trump, Vladimir Putin, New York, SUA, Siria
Тема:
Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)

Загрузка...