Președintele Iranului, Hassan Rouhani

Președintele Iranului l-a acuzat pe Trump ajută grupările teroriste din Siria

85
(reînnoit 14:42 08.04.2017)
Agenția de știri France Presse relatează că Hassan Rouhani la învinuit pe Trump de susținere a terorimului.

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Astăzi, într-un discurs la televiziunea națională liderul Iranului, Hassan Rouhani, l-a acuzat pe omologul său american că susține grupările teroriste din Siria, scrie Agerpres citând AFP.

Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului
© Sputnik / Сергей Мамонтов

În urma atacului cu rachete de croazieră, care s-a petrecut vineri, asupra aeroportului militar din Siria a provocat indignarea liderului de la Theran. El consideră nedreaptă decizia pe care a luat-o președintele american deoarece în acest fel doar va alimenta și mai mult mișcările teroriste din regiune. Acest fapt contravine total decalarațiilor făcute de Trump în alegerile prezidențiale unde declara că va depune eforturi pentru a colabora cu toți actorii internașionali pentru a pune capăt războiului din Siria.

''Acest domn (Donald Trump, nota red.)care a preluat puterea în SUA pretinde că vrea să combată terorismul, dar acum toate grupările teroriste din Siria sărbătoresc după atacul american. Dacă spuneați adevărul (afirmând în campania electorală americană că vreți să luptați împotriva terorismului), de ce prima voastră acțiune a fost să-i ajutați pe teroriști? De ce ați atacat armata siriană care este în război cu teroriștii?'', a adăugat Rohani.

Responsabilii iranieni au insistat asupra faptului că regimul de la Damasc a procedat la dezarmarea sa chimică, ceea ce nu s-a întâmplat, în opinia lor, în cazul grupărilor armate rebele și jihadiste.

Președintele Rohani a mai spus că, după ''agresiunea'' americană împotriva Siriei, Iranul trebuie ''să se pregătească pentru orice eventualitate''. ''Nu știm ce pregătesc noii lideri americani pentru regiune'', a conchis Rohani.

85
Tagurile:
Hassan Rouhani
Тема:
Războiul din Siria (343)
Tematic
Iranul se pregătește de război

Загрузка...