Donald Trump

Presa: Trump ar putea lua decizia ca liderul Coreei de Nord fie asasinat

75
(reînnoit 11:44 08.04.2017)
Canalul TV NBC scrie că Trump ar avea un plan în ce privește măsurile de răspuns la amenințările din partea Coreei de Nord.

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Comitetul pentru securitatea națională al SUA a înaintat președintelui american, Donald Trump, un raport cu privire la măsurile de răspuns ale țării împotriva amenințării nucleare din partea Coreei de Nord, una din variante fiind inclusiv o posibilă plasare a unor focoase nucleare pe teritoriul Coreei de Sud, scrie RIA Novosti citând canalul de televiziune american NBC.

Mai mult ca atât, NBC confirmă că în acel raport există și o posibilă variantă de asasinare a liderului nord-coreean, Kim Jong — un. Acest raport a fost pregătit pentru Trump în ajunul vizitei pe care trebuie să o efectueze liderul chinez, Xi Jinping, în SUA.

NBC consideră că aceste două variante ar putea fi puse în aplicare doar în cazul în care nu SUA nu va reuși să coopereze cu China în vederea temperării ambițiilor Coreei de Nord. În cazul în care această conlucrare va exista, atunci Phenianul va fi constrâns prin intermediul sancțiunilor, dar și pe căi diplomatice.

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a declarat pentru jurnaliști că SUA își doresc să coopereze cu China în privința soluționării crizei coreene, dar nu exclud că ar putea să aplice propria variantă, în caz dacă nu se va găsi un consens cu China.

75
Tagurile:
Donald Trump
Tematic
Coreea de Sud, în alertă de luptă. Coreea de Nord a lansat rachete

Загрузка...