Sonde petrolifere

Prețul petrolului sare în urmă atacului SUA asupra Siriei

68
(reînnoit 15:56 07.04.2017)
Prețul țițeiului a sărit considerabil după ce Statele Unite au lansat zeci de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene din Siria, ajungând la 56,08 dolari barilul.

BUCUREȘTI, 7 apr — Sputnik. Țițeiul Brent a crescut la 56.08 dolari barilul înainte sa scadă la 55.77 dolari barilul, o creștere de 1,62%, relatează RT.

Astfel, prețul țițeiului a sărit brusc în urmă atacului SUA în Siria. US West Texas Intermediate (WTI) a ajuns la 52.6 dolari pe baril. Pentru ambele valori de referință, aceasta este cea mai bună performanță din martie încoace.

Activele considerate cele mai sigure în perioadele de incertitudine geopolitică, inclusiv aurul și yenii japonezi, au crescut de asemenea.

„Atacurile SUA cu rachete de croazieră au împins țițeiul cu peste două procente. Care va fi răspunsul Iranului și Rusiei, doi dintre cei mai mari producători de petrol din lume și aliați fermi ai regimului Assad? ", a declarat pentru Reuters brokerul Jeffrey Halley din Singapore.

Armata SUA a lansat 59 de rachete de croazieră împotriva unei baze aeriene siriene controlate de către forțele președintelui Bashar al-Assad, ca răspuns la un atac sirian desfășurat marți.
Rusia a declarat că nu este clar dacă atacul de marți a fost efectuat de regimul Assad și a cerut o anchetă internațională. Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat că fără „nicio îndoială" în spatele atacului s-a aflat guvernul sirian.

68
Tagurile:
petrol, Rex Tillerson, SUA
Tematic
Petrolul se scumpește. Încă un prag psihologic, depășit de WTI

Загрузка...