ISIS

Diplomat: Atacurile SUA au fost coordonate cu Statul Islamic

145
(reînnoit 13:03 07.04.2017)
Atacul SUA asupra bazei aeriene din Siria a fost efectuat în coordonare cu Statul Islamic și al Nusra

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Bombardamentele SUA asupra bazei aeriene din Siria reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional și demonstrează existența unei coordonări între Washington și grupările teroriste Statul Islamic și Jahab al Nusra, a declarat pentru RIA Novosti ambasadorul Siriei în Rusia, Riad Haddad.

"Agresiunea americană împotriva Siriei reprezintă o agresiune împotriva suveranității țării noastre și o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Această agresiune demonstrează că americanii susțin capii grupărilor ISIS și al-Nusra și demonstrează existența unei coordonări dintre SUA și aceste grupări teroriste. Atacurile americane reprezintă un răspuns la succesele recente ale armatei arabe siriene", a declarat Haddad.

Potrivit diplomatului, SUA are nevoie de un pretext pentru intervenție și un astfel de pretext a devenit utilizarea armei chimice.

E un pretext inventat, pentru că Siria și armata sa nu dispune de arme chimice, pentru că Siria s-a alăturat Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice, iar această organizație a confirmat că Siria și-a îndeplinit toate obligațiile cu privire la evacuarea armelor chimice. Reafirm că America susține teroarea în regiune. Consideră că această lovitură reprezintă o imixtiune directă, fără a recurge la interpuși, cum se întâmpla anterior, a subliniat ambasadorul sirian.

În noaptea de vineri, președintele SUA, Donald Trump, a ordonat aplicarea unor lovituri cu rachete asupra bazei aeriene din Siria, din care ar fi fost efectuate atacuri chimice.

145
Tagurile:
Bombardamente, SUA, Siria
Тема:
Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)

Загрузка...