Marine Le Pen

Franța: Partidul lui Le Pen, vizat într-un un nou dosar

33
(reînnoit 09:48 06.04.2017)
Procuratura din Paris a intentat un nou dosar în privința membrilor Frontului Național

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Procuratura din Nanterre demarează o anchetă cu privire la o presupusă încălcare a secretului de serviciu de către funcționarii Frontului Național, transmite France Press.

Potrivit agenției, investigația este legată de niște acte ridicate de colaboratorii de poliție la 20 februarie în timpul unei percheziții în biroului lui Nicolas Lesage, șeful cancelariei liderului Frontului Național și candidat la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen.

Potrivit sursei, este vorba de materiale din listele persoanelor aflate în căutare generală și copia print a scrisorii care ar fi fost expediată de fostul membru al partidului, responsabil de finanțe în cadrul partidului, Wallerand de Saint-Just. Mesajul ar fi datat cu 17 noiembrie 2015 (peste patru zile de la atentatele de la Paris) conține procesul verbal al întrevederii conducerii poliției din Paris.

Marți presa franceză a anunțat că procuratura Parisului a demarat o anchetă în privința candidatului Marine Le Pen, ai cărei colaboratori sunt suspectați de o angajare fictivă în calitate de consilieri ai politicianului în Parlamentul European.

De asemenea, Le Pen figurează într-un dosar legat de publicarea pe Twitter a imaginilor care prezintă crimele Statului Islamic.

33
Tagurile:
Campanie electorală, Alegeri, Frontul Național, Marine Le Pen, Franţa

Загрузка...