Theresa May

Theresa May, despre drepturile cetățenilor UE după Brexit

3104
(reînnoit 15:29 29.03.2017)
Prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, care declanşează miercuri Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, va susţine un discurs în Camera Comunelor. Un extras din discurs a fost transmis de Downing Street şi citat de publicaţia Politico.

BUCUREŞTI, 29 mart — Sputnik. Theresa May, care declanşează miercuri Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, iniţiind astfel procesul de separare de Uniunea Europeană, va promite, în discursul său, că Regatul Unit va face tot posibilul să garanteze, după Brexit, drepturile cetățenilor din UE care trăiesc în Marea Britanie.

Promisiunea va fi făcută în discursul pe care îl va rosti miercuri în Camera Comunelor, potrivit unui extras transmis de Downing Street și citat de publicaţia Politico, transmite Sputniknews.com.

„Când voi sta la masa negocierilor în lunile următoare, voi reprezenta fiecare persoană din întregul Regat Unit — tineri și bătrâni, bogați și săraci, fiecare oraș, sat și toate cătunele dintre ele. Inclusiv pe acei cetățeni ai UE pentru care această ţară a devenit casa lor", se precizează în fragmentul extras din discurs.

Prim-ministrul va adăuga că urmăreşte să obțină un acord potrivit pentru „fiecare persoană din această țară".

Ea va trimite o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk. Potrivit relatărilor din presă, există două versiuni ale scrisorii, una conţinând 100 de pagini, iar cealaltă fiind mai concisă, de doar șapte sau opt pagini.

Se aşteaptă că May să expună pe scurt conţinutul scrisorii guvernului, înainte ca aceasta să fie înmânată lui Tusk de către ambasadorul Regatului Unit în UE, Tim Barrow.

După ce scrisoarea va ajunge la Consiliul European, va începe procesul negocierilor legate de Brexit, care vor dura doi ani.

 

3104
Tagurile:
Theresa May
Тема:
Ieșirea Marii Britanii din UE (276)
Tematic
Brexit-ul a fost semnat oficial - imaginea istorică... și banii arabilor

Загрузка...