Atac în Londra

7 arestări după atacul terorist din Marea Britanie

64
Un total de șapte suspecți au fost arestați în șase locații diferite dupa atacul de miercuri din apropierea Parlamentului Regatului Unit, a declarat un ofiter din cadrul serviciilor speciale.

BUCURESTI, 23 mart — Sputnik. Raziile s-au efectuat peste noapte în Birmingham și in alte câteva locații din Marea Britanie, relateaza RT.

IN prezent, Politia își finalizează căutările în Piața Parlamentului.

"Am investigat șase adrese și am făcut șapte arestări. Investigațiile din Birmingham și din alte părți ale țării continuă", a declarat comisarul adjunct pentru operațiuni speciale Mark Rowley.

Atacul s-a lăsat cu patru morți și 29 răniți, a spus Mark Rowley, adăugând că șapte persoane sunt în prezent într-o stare critică. Potrivit lui, nu există nicio informație cu privire la amenințările suplimentare pentru public.

Poliția declară că s-a aflat identitatea atacatorului, dar nu se va face inca public numele lui.

Potrivit lui Mark Rowley, victimele sunt de naționalități diferite. Unul din persoanele ucise este un polițist. Mai sunt doi pietoni, o femeie în varsta de 40 de ani și un bărbat de 50 de ani.

Ministrul Apararii din Marea Britanie, Michael Fallon, a declarat joi că atacul poate fi realizat de terorismul islamic. El a afirmat că securitatea din jurul Parlamentului Regatului Unit va fi revizuita. Potrivit lui Fallon, poliția verifică, de asemenea, dacă alte persoane au fost implicate în atac.

64
Tagurile:
Arestări, Atac, Marea Britanie
Тема:
Atac terorist în Londra, lângă Palatul Westminster, Marea Britanie 2017 (20)
Tematic
Breaking: Două persoane cu cetăţenie română au fost rănite în atacul din Londra
Primele poze ale suspectului atacului terorist din Londra
Atacul din Londra: cel puțin trei liceeni și trei polițiști au fost răniți
Отделение Сбербанка в Казани

„Am fost îngrozită”: O femeie a descoperit i-a intrat în cont 1 miliard de dolari

21
A mers să retragă 20 de dolari de la bancă și a descoperit că are în cont un miliard. I s-a întâmplat unei femei din Statele Unite ale Americii, care s-a pomenit cu o adevărată avere în cifre.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Cazul curios s-a produs în statul Florida. O femeie pe nume Julia Yonovski a mers la bancă ca să retragă niște bani, dar inițial a încercat să afle care este soldul contului său. Ea a rămas stupefiată când a văzut pe chitanța imprimată suma de 999 985 855,94 de dolari, scrie presa din Statele Unite. 

„Dumnezeule, am fost îngrozită. Știu că majoritatea oamenilor s-ar fi gândit că au câștigat la loterie, dar eu eram îngrozită”, a spus femeia. 

„Am citit istorii despre oameni care  scot bani și apoi trebuie să-i dea înapoi, dar eu nu am făcut asta pentru că nu sunt banii mei. Mă sperie puțin asta, pentru că știu ce înseamnă amenințările cibernetice. Nu știu ce să cred”, a spus femeia. 

Femeia a încercat să afle de la angajații băncii ce s-a întâmplat, dar răspunsul a venit abia peste câteva zile, câns s-a aflat că soldul era de fapt negativ, iar totul a fost o eroare tehnică. 

21
Tagurile:
Dolari

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a declarat NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse

90
Vladimir Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse. Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie.

Rusia este preocupată de consolidarea infrastructurii NATO în apropierea frontierelor sale, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile de de-escaladare a tensiunilor, dar se așteaptă ca bunul simț să prevaleze în cele din urmă, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Desigur, nu putem să nu fim preocupați de consolidarea continuă a capacităților militare și a infrastructurii NATO în apropierea granițelor ruse, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile noastre de a de-escalada tensiunile și de a reduce riscul de incidente imprevizibile. relațiile vor prevala în cele din urmă", a spus Putin în salutul său către participanții la cea de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a menționat că NATO a devenit o alianță militară-politică globală pentru a stăvili Rusia și China. Potrivit acestuia, o tendință spre confruntare militară a prins rădăcini în Europa, există exerciții constante care destabilizează situația de la frontierele rusești.

Ministrul a adăugat că Alianța elaborează rute pentru transferul operațional al trupelor în zone din apropierea statului aliat. La granițele de est, amenințarea este reprezentată de desfășurarea rachetelor americane cu rază medie de acțiune în Asia. Șoigu a reamintit că, după retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea acestor arme (Tratatul INF), nu există restricții în acest sens.

Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie. Ambasada Rusiei în Statele Unite consideră că manevrele cresc riscurile incidentelor neintenționate în zona Mării Negre, astfel încât acestea trebuie abandonate. Ministerul rus de Externe aderă la aceeași poziție.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

 

90
Tagurile:
Vladimir Putin, Marea Neagră, Rusia, NATO

Загрузка...
Caniculă

Avertizare meteo: caniculă de Cod Roşu în aceste judeţe, pentru două zile (harta)

0
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roşu pentru câteva judeţe, valabilă joi şi vineri, precum şi atenţionări de Cod galben şi Cod portocaliu de disconfort termic şi instabilitate atmosferică accentuată.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Potrivit ANM, joi, 24 iunie, şi vineri, 25 iunie, va fi valabilă avertizarea de Cod roşu de caniculă în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Astfel, temperaturile vor fi cuprinse între 39 şi 41 de grade, iar în nord-vest între 35 şi 38 de grade. În cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20 - 24 de grade.

De asemenea, un Cod portocaliu de căldură va fi valabil în aceeaşi perioadă în sud-vestul şi centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 şi 39 de grade în Oltenia şi între 35 - 37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 - 22 de grade.

Cod Roșu de caniculă în România - avertizări ANM
© Screenshot / ANM
Cod Roșu de caniculă în România - avertizări ANM

Joi şi vineri, pe fondul unui Cod galben, valul de căldură va cuprinde toată ţara, iar disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova şi estul Transilvaniei, maximele termice se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Potrivit ANM, în zonele montane şi pe arii mai restrânse în restul ţării, mai ales după-amiaza şi seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

Astfel, pe parcursul zilei de miercuri, între orele 12:00 - 22:00, va fi în vigoare o avertizare de Cod galben de disconfort termic în Oltenia, Maramureş, vestul şi nord-vestul Transilvaniei, sud-vestul şi centrul Munteniei, precum şi un Cod galben de instabilitate atmosferică în zonele de munte, în Dobrogea, Moldova, local în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 25 - 40 l/mp.

De asemenea, o avertizare de Cod portocaliu de caniculă este valabilă miercuri, în intervalul 12:00 - 22:00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 şi 39 de grade, iar în cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 22 - 25 de grade.

0
Tagurile:
Caniculă, Cod roșu, ANM, Prognoza meteo, Meteo
Тема:
Prognoza meteo

Загрузка...