Bags containing methamphetamine hidden in cereal boxes that were allegedly smuggled into South Korea by two U.S. soldiers. The drugs were seized in December during a customs inspection at Incheon International Airport.

Militari SUA făceau milioane de dolari prin trafic cu droguri în Coreea de Sud

103
(reînnoit 13:43 18.03.2017)
Procurorii sud-coreeni au prins doi militari americani care foloseau serviciul poştal al Armatei Americane pentru transportul drogurilor din California spre diferite zone ale lumii în cutii de cereale.

BUCURESTI, 18 mart — Sputnik. Doi soldați americani staționați în Coreea de Sud au fost acuzați de contrabandă în valoare de aproximativ 12 milioane de dolari, informeaza Sputnik International.

Procurorii sud-coreeni au declarat că metamfetamina a fost găsită în cutiile de cereale care făceau parte din pachetele trimise soldaţilor americani staţionaţi în Coreea de Sud. Autorităţile sud-coreene au fost sesizate din decembrie 2016 despre ilegalităţile celor doi militari.

Ambii soldați au 20 de ani și îşi exercitau misiunea la Camp Humphreys. Cei doi au fost acuzați de încălcarea Actului de Control al Stupefiantelor. Unul dintre ei a fost închis, în timp ce celălalt nu a fost reținut, potrivit ziarului militar Stars and Stripes, relatează International Business Times.

"Este cea mai mare cantitate de droguri găsită prin APO [Serviciul Postal al Armatei]", a declarat procurorul Kang Susanna.

Poliția a arestat, de asemenea, şi doi sud-coreeni implicaţi în acest caz. Se caută încă alte patru persoane care au rude în SUA şi sunt implicate în trafic.

103
Tagurile:
Poştă, Droguri, Militari, Coreea de Sud, SUA
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (167)
Tematic
Creștere exponențială a drogurilor în România - pe rute NATO

Загрузка...