Premierul britanic Theresa May

May a anunțat când va fi decisă soarta cetățenilor UE din Marea Britanie

9712
(reînnoit 09:34 17.03.2017)
Șeful guvernului britanic a anunțat că soarta cetățenilor europeni care se află în Marea Britanie va fi negociată în primele etape ale negocierilor cu Bruxellesul

BUCUREŞTI, 17 mart — Sputnik. Problema statutului cetățenilor UE și celor britanici după Brexit va fi dezbătută la etapa inițială a negocierilor cu Uniunea Europeană cu privirea la ieșirea Marii Britaniei din comunitatea europeană, a anunțat prim-ministrul britanic Theresa May.

"Vom discuta despre problema statutului cetățenilor în prima etapă a negocierilor. Avem o poziție, potrivit căreia cetățenii UE, care locuiesc în țara noastră și aduc un aport considerabil la dezvoltarea societății noastre, trebuie să aibă drepturi egale cu cele ale britanicilor care locuiesc în UE", a spus May în cadrul unui discurs rostit marți în Parlament.

Guvernul Marii Britanii va lansa procedura de părăsire a țării din UE începând cu sfârșitul lunii martie. Negocierile Londrei cu Bruxellesul ar putea dura aproximativ doi ani. Una din principalele probleme discutate va fi statutul cetățenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie și a britanicilor care locuiesc în Europa continentală.

Precizăm că Regina Regatului Unit şi-a dat consimţământul oficial pentru declanşarea Brexit >>>

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

9712
Tagurile:
Cetățeni europeni, Brexit, Theresa May, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (524)

Загрузка...