Uniunea Europeană

Declarație șocantă: UE este dominantă de o singură persoană

163
(reînnoit 16:32 15.03.2017)
Liderul partidului de guvernământ din Polonia a declarat că UE este dominată de o singură persoană, fapt care pune în pericol existența comunității Uniunii

CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Poziția dominantă a cancelarului german, Angela Merkel, în Uniunea Europeană ar putea provoca destrămarea Uniunii, consideră liderul partidului de guvernământ din Polonia, "Lege și Dreptate", Jarosław Kaczyński.

Comentând rezultatele realegerii președintelui Consiliului European, într-un interviu oferit publicației Rzeczpospolita, Kaczyński a declarat că "rezultatul votului poate fi explicat prin fatul că un singur stat domină Uniunea Europeană.

Anterior autoritățile poloneze au declarat că nu au primit nicio susținere în Consiliul European din cauza presiunilor exercitate de Berlin.

"Ceea ce s-a întâmplat este rezultatul dominației în UE a unui singur stat. Mai exact, e vorba de o singură persoană. E o situație periculoasă pentru comunitatea europeană", a declarat Kaczyński.

Polonia este singura țară care la 9 martie a refuzat să susțină realegerea lui Donald Tusk la funcția de șef al Consiliului European. Autoritățile de la Varșovia au declarat că se opun realegerii lui Tusk din cauza ignorării de către acesta a intereselor naționale ale Poloniei și din cauza imixtiunilor lui în politica internă a Poloniei.

163
Tagurile:
Cancelar, Declarație, Partidul Lege și Dreptate, Jarosław Kaczyński, Donald Tusk, Angela Merkel, Polonia, Uniunea Europeană
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a petrece o conferința de presă comună cu Putin

22
(reînnoit 13:00 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

22
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

92
(reînnoit 12:46 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

92

Загрузка...