Pașaport

Care este țara cu cel mai "puternic" pașaport din lume

2911
Raportul unei companii de consultanță clasifică țările în funcție de avantajele pe care le oferă pașapoartele acestora în ceea ce privește călătoriile fără viză

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Potrivit unui nou raport al companiei de consultanță Capitalist Nomad, Suedia are cel mai puternic pașaport din lume, notează indy100.com, citat de dcnews.ro.
Pașapoartele a 199 de țări au fost clasificate în funcție de cât de avantajoase sunt acestea în ceea ce privește călătoriile fără vize, reputația la nivel mondial, taxe internaționale și în funcție de libertățile civile.

Astfel, Suedia se situează pe primul loc în contextul în care cetățenii acestei țări pot vizita 176 de țări, fără viză, și au capacitatea de a lucra în străinătate, fără a fi nevoie să plătească impozit acasă. Suedia a devansat celelalte țări și în ceea ce privește libertățile personale.

Suedia este urmată de Belgia, Italia, Spania, Irlanda etc. Marea Britanie se situează pe locul 16, iar SUA abia pe 35.

Republica Moldova se situează aproape de mijlocul clasamentului, pe poziția 85, cu 101 țări în care cetățenii pot ajunge fără viză, devansând Turcia, Africa de Sud, Kuweit, dar și mai multe state ex-sovietice precum Ucraina, Belarus, Kazahstan, Armenia, Azerbaidjan și altele.

În respectivul clasament al pașapoartelor, România se poziționează pe locul 42, cu un număr de 153 de țări care cetățenii pot călători fără viză.

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik  în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

2911
Tagurile:
viză, pașaport
Tematic
Suedia vrea să interzică educaţia diferențiată pe sexe
Producerea vaccinului împotriva COVID-19

OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”

11
(reînnoit 19:23 21.09.2020)
Ministrul rus al Sănătății a discutat cu șeful Biroului european al OMS aspecte privind cooperarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Problemele privind cooperarea în lupta împotriva COVID-19 au fost discutate luni într-o ședință de către ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko și Hans Kluge, directorul Biroului Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează RIA Novosti.

Ministrul rus al Sănătății și-a exprimat recunoștința subdiviziunii europene a OMS pentru cooperarea activă în problemele legate de  infecția cu coronavirus.

La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat recunoștința față de partea rusă pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”.

”OMS apreciază foarte mult eforturile depuse de Federația Rusă pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, și anume ”Sputnik V”. Aș dori să mulțumesc din nou Federației Ruse pentru eforturile sale excelente de a crea un vaccin sigur și eficient”, a declarat Hans Kluge la final întâlnire cu Murașko.

Primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19 „Sputnik V” a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia. Medicamentul a fost dezvoltat de Centrul Gamalei. Kirill Dmitriev, șeful Fondului de investiții directe din Rusia, a anunțat că au fost promite cereri pentru achiziționarea a unui miliard de doze de vaccin, din peste 20 de țări. Potrivit acestuia, capacitățile disponibile în țară fac posibilă producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

11
Tagurile:
OMS, Rusia
Tematic
Șeful OMS: Să ne pregătim de următoarele pandemii
OMS laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa

Загрузка...
Minsk

Belarusul a evitat sancțiunile Uniunii Europene!

64
Miniştrii de externe din Uniunea Europeană nu au adoptat astăzi sancțiuni împotriva Belarus, zădărnicind apelurile făcute de Svetlana Tihanovskaia

BRUXELLES, 21 sept - Sputnik. Şeful diplomaţiei europene, Joseph Borell, a declarat că există ”o voinţă clară de a adopta sancţiuni”, dar acestea nu au fost adoptate în lipsa unanimității necesare. Desigur că Borell s-a supărat și a amenințat că ”dacă nu vom putea fi în stare (să aprobăm sancţiuni), este în joc credibilitatea noastră”, conform declarațiilor făcute într-o conferinţă de presă.

“Deși există o voință clară pentru sancțiuni, nu a fost posibil să facem asta pentru că unanimitatea nu a fost întrunită. Problema va trebui discutată de șefii de stat sau de guvern la Consiliul European din această săptămână”, a spus Înaltul Reprezentant al UE.

Belarusul a avut noroc cu Ciprul care a insistat că va fi de acord cu sancţiuni doar dacă UE adoptă măsuri similare şi împotriva Turciei, în contextul tensiunilor din estul Mediteranei.

"Reacția noastră la încălcarea valorilor și principiilor noastre fundamentale ... trebuie să fie consecventă", a declarat la Bruxelles ministrul cipriot de externe Nikos Christodoulidis, aluzie la faptul că unele state UE refuză să fie de acord cu sancțiunile cerute de Cipru împotriva Turciei.

Din nefericire, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, s-a pronunţat pentru sancțiuni de urgență, ba chiar şi-a anunţat omologii că Bucureştiul sprijină o misiune OSCE pentru medierea dialogului între puterea de la Minsk şi opoziţie.

UE anunţase la sfârşitul lui august că va bloca active şi va interzice deplasările unor oficiali belaruşi.

64
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus, protest
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"
Tihanovskaia, în ce condiții va reveni în Belarus
Primele date despre testarea vaccinului rusesc în Belarus

Загрузка...