Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014

Le Pen vrea alianță cu Polonia și Ungaria pentru a distruge UE

170
(reînnoit 17:44 13.03.2017)
Marine Le Pen vrea o alianță cu Polonia și Ungaria în procesul de demontare a Uniunii Europene

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Liderul Frontului Național, care urmează să candideze pentru funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, a declarat că în cazul victoriei sale în alegeri va propune o cooperare premierului ungar, Viktor Orban, și liderului partidului de guvernământ din Polonia, Jarosław Kaczyński, pentru demontarea Uniunii Europene.

"În cazul în care voi învinge, voi iniția o colaborare cu Kaczyński pentru demontarea Uniunii", scrie publicația Rzeczpospolita, citând liderul naționaliștilor francezi.

"Consider că am putea colabora în mai multe puncte. Dacă voi deveni mâine președinte, voi organiza dezbateri cu domnul Orban despre ceea ce considerăm că este inacceptabil în Uniune, asupra a ceea ce nu este suportabil în modul în care acționează UE. Aceeași propunere o voi adresa și domnului Kaczyński. Desigur, nu vom fi de acord în multe privințe. Însă fiecare țară este liberă și suverană să-și apere propriile interese", a declarat ea.

Le Pen consideră că există cel puțin două puncte care ar putea uni Franța și Polonia. Primul este poziția Bruxelles-ului cu privire la criza constituțională din Polonia, pe care Le Pen o consideră "o imixtiune în problemele interne ale Varșoviei". Al doilea punct — problema refugiaților, pe care Polonia refuză să-i primească.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în Franța în două tururi — 23 aprilie și 7 mai.

170
Tagurile:
Alegerile prezidențiale din Franța, Uniunea Europeană, Jarosław Kaczyński, Marine Le Pen, Viktor Orban, Franţa, Polonia, Ungaria
Тема:
Alegeri Franța 2017 (62)
Wang Yi

China spune adevărul în față în evoluția conflictului din Gaza

14
(reînnoit 07:00 17.05.2021)
Stagnarea deciziei internaționale în cazul conflictului din Gaza are o cauză clară – iar China arunca adevărul în fața opiniei publice internaționale

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Evoluția periculoasă a conflictului din Israel și Gaza a necesitat trei întâlniri ale Consiliului de Securitate al ONU. Totuși, nu s-a putut ajunge la un rezultat – la o poziție comună.

Cauza a fost dezvăluită de ministrul chinez de Externe, Wang Yi, care a spus clar: obstrucționarea de către SUA a unei decizii.

 ”Consiliul de securitate trebuie să ia măsuri, dar din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu ajuns la un consens”, a declarat ministrul chinez de Externe.

Șeful diplomației chineze a cerut în acest sens ca Washingtonul să-şi asume responsabilitățile la ONU.

 Wang Yi a atras atenția că Republica Populară China a propus, încă de acum o săptămână, un proiect de rezoluție, alături de Norvegia şi Tunisia.

Reamintim că, până la ora actuală, conflictul din Israel și Gaza a produs aproape 200 de morți, dintre care peste 50 de copii, peste 1500 de răniți și pagube materiale imense.

În plus, evoluția conflictului devine din ce în ce mai periculoasă, susțin analiștii politici și militari.

14
Tagurile:
China, Fâșia Gaza, Israel, Palestina, conflict

Загрузка...
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano

Papa Francisc, reacție puternică după dezastrul din Gaza și Israel

212
(reînnoit 18:46 16.05.2021)
Capul Bisericii Catolice reacționează după ultimele evoluții ale conflictului din Orientul Mijlociu – o intervenție mai puțin obișnuită

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. În cadrul mesajului său duminical rostit din balconul din Piaţa Sfântul Petru, Papa a transmis un mesaj părților implicate în conflictul din Orientul Mijlociu.

”Urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Ţara Sfântă în aceste zile - ciocnirile armate violente dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au intensificat şi riscă să escaladeze într-o spirală de moarte şi distrugere”, a spus Papa Francisc, subliniind – ”Prea mulţi morţi nevinovaţi, chiar şi copii, acest lucru fiind teribil şi inacceptabil!”.

Esența mesajului Papei Francisc este ”Moartea (copii)lor este un semn că nu vrem să construim viitorul, ci vrem să-l distrugem”.

”Unde va duce ura şi răzbunarea?”, întreabă Papa Francisc. ”Ne gândim cu adevărat la construirea păcii prin distrugerea celuilalt?”.

Apelul Sanctității Sale este mișcător: ”Dumnezeu a creat fiinţe umane egale - în numele lui Dumnezeu, fac apel la calm şi le cer celor care au responsabilitatea să oprească ciocnirea armelor şi să parcurgă cărările păcii, tot cu ajutorul unității internaționale”.

Și azi, duminică, în perioadă de mari sărbători pentru cele trei mari religii avraamice, bilanțul este înfricoșător: cel puţin 33 de palestinieni, între care 8 copii, au fost ucişi în bombardamentele asupra unui cartier din Gaza, conform datelor oficiale palestiniene.

Conform acelorași surse, în total au fost uciși 52 de copii, printre cei 181 de palestinieni, în urma raidurilor armatei israeliene.

 

 

212
Tagurile:
Palestina, Israel, Mesaj, Papa Francisc

Загрузка...