Bashar Al Assad, președintele Siriei

Assad: Rusia este unica forţă serioasă care luptă împotriva Statului Islamic

137
(reînnoit 19:19 11.03.2017)
Președintele sirian a declarat recent, într-un interviu pentru o televiziune străină, că Rusia este unica forță serioasă care luptă, în prezent, cel mai eficient împotriva Statului Islamic.

BUCUREȘTI, 11 mart — Sputnik. Președintele Siriei, Bashar Al Assad, a declarat într-un interviu acordat canalului TV „Fenix" din Hong Kong că Rusia este unica țară care luptă eficient împotriva organizației teroriste Statul Islamic pe teritoriul Siriei, scrie RIA Novosti.

Totodată, Assad a mai menționat că lupta cu terorismul nu poate fi una locală sau să se rezume doar la combaterea Statului Islamic.

„Este imposibil să lupți cu terorismul la nivel local, aceasta poate fi doar o luptă de amploare, de asemenea, în nici un caz nu poate fi parțială și pentru un timp limitat. Această luptă nu poate fi susținută doar de aviație, este nevoie de susținerea forțelor armate terestre. Din acest motiv Rusia a reușit să fie eficientă, deoarece a susținut armata siriană", a declarat Assad.

În ce privește colaborarea în perspectivă cu noua administrație de la Casa Albă, președintele sirian nu vede nicio posibilitate de colaborare pentru că, în prezent, nu există relații oficiale între Siria și SUA.

Mai mult ca atât, Assad este de părere că prezența forțelor armate americane nu va duce la victoria asupra Statului Islamic.

„Peste tot unde au fost trimise trupe americane, luptele s-au soldat doar cu eșecuri. Ei au creat doar probleme. Ceea ce reușesc ei să facă este să creeze probleme și să distrugă. Cu părere de rău, ei nu sunt în stare să identifice soluții pentru ieșirea din criză", a mai enunțat liderul sirian.

137
Tagurile:
militari, terorism, Americani, armată, Luptă, Statul Islamic, Rusia, SUA, Siria
Tematic
Assad: în Siria deciziile sunt luate de noi, dar nu de Rusia

Загрузка...