Congresul SUA

SUA a tăiat în jumătate ajutorul militar oferit Ucrainei

76
(reînnoit 14:22 03.03.2017)
Camera Reprezentanților din SUA a redus la jumătate ajutorul militar pe care intenționa să-l ofere Ucrainei

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. Comitetul pentru credite al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA a propus reducerea la jumătate a cheltuielilor pentru sprijinul militar oferit Ucrainei, de la 350 la 150 de milioane de dolari. În decizia congresmenilor se menționează că acești bani pot fi rezervați achiziționării armelor letale.

Articolul cu privire la oferirea Ucrainei a ajutorului militar este inclus în proiectul de lege care urmează să fie examinat de Camera Reprezentanților săptămâna viitoare. În proiectul bugetului apărării, aprobat în luna decembrie a anului trecut de Senat, Kievul urma să primească 350 de milioane de dolari, însă Camera Reprezentanților a decis reducerea acestei sume la jumătate.

În recomandările comitetului se spune că resursele financiare oferite trebuie să fie accesibile ministrului apărării și secretarului de stat al SUA pentru oferirea ajutorului, care presupune pregătirea militară, achiziționarea tehnicii, arme letale defensive, livrări și servicii. În afară de aceasta, banii vor fi îndreptați și spre activități de informații pentru forțele armate și serviciile de securitate ale Ucrainei.

În același timp, se menționează că fondurile alocate nu pot fi utilizate pentru livrarea sistemelor antiaeriane portabile.

Potrivit proiectului de lege, banii pot fi cheltuiți până la 30 septembrie, adică până la sfârșitul anului fiscal 2017.

În ansamblu, proiectul de lege presupune oferirea a 578 miliarde de dolari pentru necesitățile militare ale SUA. Această cifră este cu 1,6 miliarde mai mare decât cea solicitată anterior de fostul președinte Barack Obama și cu 5,2 miliarde mai mare decât bugetul militar din anul 2016.

În prezent, SUA oferă sprijin militar oficial doar sub formă de uniforme militare și aparataj.

Anul trecut în Congres a fost înaintat un proiect de lege prin care se propunea oferirea Kievului armelor letale, însă această inițiativă nu a fost susținută de legislativul american.

76
Tagurile:
Proiectul de lege, Sprijin, Congresul american, bugetul militar, Ajutor, SUA, Ucraina
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!" Japonezii sau aperiat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

22
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

22
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

30
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

30
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...