Ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump

Democrații din SUA au un plan de demitere a lui Trump

73
(reînnoit 15:35 24.02.2017)
Reprezentantul Partidului Democrat din SUA, David Brock, a elaborat un plan strategic de înlăturare de la putere a lui Donald Trump, prin declanșarea unei campanii care va avea ca finalitate demisia președintelui, informează Russia Today (RT).

BUCUREȘTI, 24 feb — Sputnik. Democrații au elaborat o strategie de demitere a președintelui Donald Trump. Aceasta a fost făcută publică după o întrevedere de la Florida a membrilor partidului cu donatorii săi. Pliante cu lozinca "Democrația contează: plan strategic de acțiuni" a fost distribuit printre cei aproximativ o sută de donator ai partidului.

Autorul documentului, David Brock, este un cunoscut activist liberal și unul dintre principalii aliați ai lui Hillary Clinton. În 2010 Brock a înființa comitetul de acțiuni politice American Bridge. Organizația susține democrații și publică materiale ce lovesc în imaginea republicanilor.

În afară de asta, Brock a înființat organizația Media Matters, care combate „știrile false” răspândite de presa conservatoare. Spre exemplu, activiștii acestei organizații luptă împotriva postului de televiziune Fox News și monitorizează toată presa care susține Partidul Republican. Actualmente organizația îl urmărește pe Donald Trump și publică critici la adresa lui.

Documentul elaborat de Borck conține un plan de acțiuni de demitere a lui Donald Trump. În opinia autorilor inițiativei, aceste măsuri ar trebui să conducă la un impeachment al președintelui republican spre anul 2020.

"Nu am planificat acest lucru, însă suntem obligați să opunem rezistență. Donald Trump e cel mai nepopular președinte al SUA. Trump are dreptul legal la ptuere, iar noi avem dreptul moral și responsabilitatea de a lupta. Vom lupta în fiecare zi! Sperăm că veți lupta împreună cu noi", — a fost un citat din document.

Principala armă a democraților, potrivit autorilor inițiativei, este critica tuturor greșelilor lui Trump. Democrații intenționează să lovească în punctele slabe ale președintelui, fiind gata să-i urmărească îndeaproape familia și să înainteze diverse citații, prin care politicianul să fie învinuit de "abuz în serviciu".

Potrivit documentului, ar urma să fie creată o echipă care va monitoriza relațiile președintelui american cu liderii altor state, să urmărească fiecare pas al noii administrației și să exploateze orice mijloc de a dăuna republicanilor.

Una dintre principalele sarcini pe care și-o propun democrații este ceea ce ei numesc, combaterea dezinformării din presa conservatoare, care îl susține pe actualul președinte.

Democrații intenționează să dezvolte platforma on-line Shareblue, care ar urma să devină o resursă informațională a partidului. Cu ajutorul portalului, activiștii își propun să comunice direct cu alegătorii și să combată platformele ce exprimă poziția lui Trump.

În afară de asta, democrații intenționează să colaboreze cu Facebook. Rețelele de socializare ar urma să împiedice răspândirea a unor știri indezirabile, care vor fi marcate drept „fake news". Cu sprijinul donatorilor, democrații intenționează să creeze o tehnologie specială de identificare în baza amprentelor digitale a persoanelor care răspândesc știri în rețele de socializare.

Programul de acțiuni include și unele inițiative, cum ar fi să i se interzică lui Trump să ofere interviuri la telefon. În opinia democraților, președintele trebuie să răspundă la întrebări doar personal. Autorii consideră că în acest fel Trump va avea mai puține șanse de a evita întrebările.

Datorită acestui plan, democrații intenționează să obțină controlul asupra senatului american în alegerile din 2018, iar ulterior să-și sporească prezența și în Camera Reprezentanților. Următorul pas va fi demiterea președintelui.

73
Tagurile:
demitere, Democrați, Trump, plan, Partidul Democrat, Partidul Republican, David Brock, Donald Trump, SUA
Tematic
Parteneriatul cu Rusia este de o importanță vitală pentru Trump. Iată de ce
Un român alături de Trump, pe urmele lui Vadim

Загрузка...