Ivanka Trump

Ivanka Trump devine marfă fierbinte în China

68
(reînnoit 11:46 22.02.2017)
Cel puţin 65 de companii chineze și persoane fizice au aplicat pentru a utiliza numele fiicei președintelui SUA Donald Trump, Ivanka, ca marcă pentru produsele lor.

BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik. Potrivit biroului național privind mărcile comerciale, firmele interesate de numele fiicei lui Donald Trump variază de la comercianții de alcool până la diferite reţete de slăbire, relatează RT.

Una dintre ele, o companie cu sediul în Beijing care oferă reţete de slăbire a depus zeci de cereri pentru utilizarea numelui "Ivanka" pe produse, inclusiv pentru produse cosmetice şi suplimente nutritive.

Recent, o cerere a fost aplicată de Fujian Yingjie pentru a utiliza numele „Ivanka" drept marcă a şerveţelelor sanitare.

Cele mai multe dintre cereri sunt încă în curs de contabilizare și nu este clar dacă vreuneia dintre ele îi va fi acordată dreptul să folosească numele Ivanka Trump.

Graba cu care multe companii vor să se folosească de imaginea celei mai mari fete a preşedintelui SUA este legată de popularitatea în creștere de care se bucură aceasta, în special după vizita pe care a avut-o recent la ambasada chineză din Washington.

Aproximativ 40 de companii chineze au folosit, prin caractere chinezești, numele Ivanka în înregistrările afacerilor. Cele mai multe dintre aceste întreprinderi sunt din domeniul cosmeticelor, îmbrăcămintei şi lenjeriei de corp.

Cererea tot mai mare din China pentru mărcile comerciale Ivanka Trump vine din partea unor mari retaileri din SUA, cum ar fi Nordstrom şi Neiman Marcus. Comercianții susțin că decizia nu este una politică, ci pur economică, din cauza vânzărilor slabe ale lanţurilor comerciale.

În conformitate cu legislația chineză, întreprinderile sunt autorizate să înregistreze nume străine, însă această activitate creează multe dispute cu companiile occidentale care doresc să-şi protejeze brandurile.

Săptămâna trecută, după un deceniu de dispute, Donald Trump a câștigat dreptul asupra brandului său în China. Marca înregistrată Trump a fost atribuită oficial Organizaţiei Trump.

68
Tagurile:
legislația chineză, produse cosmetice, Ivanka Trump, Donald Trump, Washington, China, SUA
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

88
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

88
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

92
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

92
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...