Tancul rusesc T-90MS - în rusă Т-90МС

ULTIMA ORĂ: Tancurile rusești intră în Orientul Mijlociu (foto)

427
(reînnoit 15:51 20.02.2017)
Potrivit unui înalt oficial de la Moscova, tancurile rusești T-90MS vor ajunge în curând în una dintre țările din Orientul Mijlociu.

CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik. Ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a anunțat luni că Rusia a semnat un contract ce prevede furnizarea de tancuri de model T-90MS uneia dintre țările din orientul Mijlociu.

„În timpul apropiat va mai fi semnat un contract similar", a declarat oficialul.

El a mai spus că în ultimii doi ani tancul respectiva fost testat cu succes în mai multe țări din regiune și drept urmare a acestor încercări reușite a fost semnat un prim contract, urmând să fie semnat și cel de al doilea.

Declarația a fost făcută în cadrul expoziției IDEX-2017.

Tancul rusesc T-90MS - în rusă Т-90МС la o expoziție organizată în 2016
© Sputnik / Евгений Биятов
Tancul rusesc T-90MS - în rusă Т-90МС la o expoziție organizată în 2016
427
Tagurile:
Furnizare, Testare, Contract, Tancul T-90MS, Tancuri, Orientul Mijlociu, Rusia
Tematic
Tancul invizibil. Cercetătorii ruşi au descoperit un material unic
Sputnik V

Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V

36
(reînnoit 17:52 01.03.2021)
Italia va trimite doi inspectori în Rusia pentru a verifica procesul de producție a vaccinului Sputnik V.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Italia va trimite în Rusia doi inspectori pentru verificarea întreprinderilor produc vaccinul Sputnik V, a declarat medicul șef al Institutului Național de Boli Infecțioase din Italia “Lazzaro Spallanzani”, Francesco Vaia.

Mai devreme, instituția medicală a oferit Ministerului Sănătății din Italia un raport pozitiv cu privire la eficiența și siguranța utilizării preparatului rusesc.

“Sputnik V funcționează. Am efectuat o evaluare independentă în calitate de institut de cercetare, nu un grup separat. Documentul a fost publicat fără vreo dorința de a ne implica în politică”, a declarat Vaia într-un interviu oferit ziarului Corriere della Sera. Potrivit concluziilor Spallanzani, vaccinul prezintă o eficiență de 90 la sută la infectare simptomatică și 100 la sută în cazuri grave.

Diminuarea livrărilor vaccinurilor autorizate în UE a determinat o întârziere în realizarea planurilor autorităților italiene de vaccinare în masă împotriva COVID-19. În situația creată, conducătorii unor regiuni italiene și reprezentanții mediilor științifice și medicale ale țării și-au exprimat un interes tot mai mare față de vaccinul rusesc, îndemnând la autorizarea acesteia în Uniunea Europeană.

“Am vaccinat acum doi inspectori italieni, care vor pleca la Moscova, pentru a verifica standardele de calitate la întreprinderile care produc Sputnik”, a declarat Vaia.

Luni, directorul Institutului de Studii Farmocologice “Mario Negri”, profesorul Giuseppe Remuzzi, a declarat că vaccinul rusesc trebuie adus în Italia. În același interviu pentru Corriere della Sera, acesta a menționat că verificarea procesului de producție al preparatului Sputnik V trebuie efectuată luând în considerație că “inspectorii nu pot cere ca vaccinul produs în Rusia sau China să fi fabricat cu echipamentele cu marcajul CE, care corespunde tuturor directivelor Uniunii Europene”.

36
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"
Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” – ”Europa nu livrează ceea ce a promis”
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”

Загрузка...
Damasc, capitala Siriei

Siria a respins atacurile Israelului cu ajutorul sistemelor rusești

42
Atacurile Israelului asupra suburbiilor Damascului au fost respinse cu succes cu ajutorul sistemelor rusești Panțir-S și Buk-M2.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Atacul Israelului cu rachete asupra suburbiei Damascului din 28 februarie a fost respins de sistemele „Panțir-S” și „Buk-M2”, confirmându-și eficiența, informează RIA Novosti, citând o sursă militară.

Panțir S1
© Photo : пресс-служба Западного военного округа Минобороны РФ

În seara de 28 februarie, avioanele F-16 ale forțelor aeriene israeliene au atacat din regiunea Înălțimilor Golan aeroportul internațional din Damasc și localitatea Al-Ghizlaniyah.

Unitățile de apărare antiaeriana siriene au recepționat rachetele ghidate cu ajutorul sistemelor rusești.

“Cu ajutorul mijloacelor forțelor siriene de apărare antiaeriană, Panțir-S și Buk-M1, rachetele lansate nu și-au atins ținta, au fost distruse, confirmând eficiența sistemelor rusești de rachetă”, a declarat sursa.

Acesta a mai adăugat că nu au fost înregistrate pierderi în rândul personalului și tehnicii militare.

Militarii israelieni au atacat în mai multe rânduri teritoriul Siriei, motivându-și acțiunile prin dorința de a împiedica dotarea inamicilor cu arme moderne. În primul rând, e vorba de mișcarea libaneză Hezbollah, care luptă de partea lui Bashar Assad, și este controlată de Iran.

Conducerea Siriei a cerut în nenumărate rânduri Consiliului de Securitate al ONU să exercite presiuni asupra Israelului pentru încetarea atacurilor asupra teritoriului republicii, care încalcă suveranitatea țării și sporesc tensiunile în regiune.

42
Tagurile:
Israel, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib
Tematic
Serbia a cumpărat sisteme antiaeriene rusești “Panțir-S1”
Românii, polonezii și ungurii „au încercuit” sistemele S-300, S-400 și Buk
Serbia a primit sisteme rusești Panțir-S1
O dronă americană, doborâtă de un “Panțir” rusesc

Загрузка...
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)

Va fi permisă intrarea în Europa "cu un vaccin incorect din punct de vedere politic"?

0
(reînnoit 16:39 01.03.2021)
În cadrul conferinței telefonice a șefilor instituțiilor diplomatice ale UE, participanții au convenit asupra necesității introducerii unui certificat de vaccinare, fără de care intrarea în UE nu va fi permisă.

Editorial realizat de Maxim Sokolov

Vorbind despre rezultatele conferinței telefonice a șefilor instituțiilor diplomatice ale UE, cancelarul Angela Merkel a declarat că participanții au convenit asupra necesității introducerii unui certificat de vaccinare, fără de care intrarea în UE nu va fi permisă. Acordul este până când principial. Proiectul va fi prezentat în detaliu peste trei luni.

Se știe ce se ascunde în detalii, fapt ce se aplică și pașaportului vaccinatului.

În primul rând, nu este clar ce să facem cu persoanele care au contraindicații pentru vaccinare. Este mai mult sau mai puțin clar cazul contraindicațiilor temporare – de exemplu, o infecție recentă cu coronavirus. Aici, ca și în cazul altor boli infecțioase, este suficient să aștepți un timp și apoi să te vaccinezi. Dar există și boli cronice permanente: și ce se întâmplă cu cei care suferă de ele? Probabil, să le nimicești dreptul la mișcare. În plus, afecțiunile cronice sunt severe, iar purtătorii lor vor muri în curând. Nu există om – nu există problemă. Pe lângă aceasta, oamenii bolnavi cronic nu au ce căuta în Europa.

În orice caz, asta nu este totul.

Există multe vaccinuri în lume acum și probabil vor exista și mai multe – și vaccinurile căror companii vor da dreptul de a primi certificatul UE?

Trioul euro-atlantic Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca probabil că nu va avea obstacole birocratice. "Te-ai vaccinat cu Pfizer" – primește avansul", altfel va exista un fel de disidență.

Dar cu vaccinurile rusești ("Sputnik V" și "EpiVacCorona") și chinezești (Sinovac Biotech, CanSino Biologics, CNBG – Sinopharm), totul poate fi mai complicat. Nu are importanță cât sunt de curative, atâta timp cât nu sunt aprobate oficial de autoritățile de la Bruxelles, de cetățenii vaccinați cu ele, cel mai probabil, nu vor primi certificatul necesar pentru a putea trece frontiera.

Întrucât problema legată de curativitatea sau nocivitatea unui vaccin de origine nedemocratică nu este doar medicală, ci și politică. Și ce se întâmplă atunci când politica intervine, adică "promovarea democrației vs debutul totalitarismului", putem vedea în exemplul proiectului "Nord Stream – 2", când hidrocarburile rusești sunt de o sută de ori mai periculoase decât "Zyklon-B". După cum se știe, "dacă teoremele geometrice ar afecta interesele umane, din cauza lor s-ar duce războaie". Și dacă prin nerecunoașterea unui vaccin de origine nedemocratică este posibil să faci o pacoste unei supraputeri străine – de ce să nu o faci?

Declarația relativ recentă (17 februarie) a șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: "Strategia Rusiei în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19 provoacă nedumerire. De ce Rusia oferă teoretic milioane de doze altor țări, dar nu are un progres suficient în vaccinarea propriei populații? Aceasta este o întrebare care necesită răspuns".

Este greu de spus ce înseamnă progres suficient. Și este oare oportun ca oficialii europeni să ridice acest subiect atunci când progresul în Europa însăși este în mod clar insuficient? În caz contrar, Ungaria nu ar fi cumpărat "Sputnik", iar Cehia, Austria, Italia nu s-ar fi gândit să facă la fel. "De ce avem nevoie de "Sputnik" atunci când există puncte de vaccinare cu "Pfizer" la fiecare pas?"

Poate că doamna Ursula este revoltată de reproducerea practicii exportului de pâine de la sfârșitul secolului al XIX-lea – "Nu ne vom sătura, dar o vom exporta". Este greu de spus cu exactitate dacă actualul ministru al Sănătății urmează principiile lui Vîșnegradskii, ministrului de Finanțe de atunci. Este și mai dificil de înțeles ce legătură are acest lucru cu problema eficacității vaccinului rus. Este fie eficient, fie nu. În orice caz, realizarea de către Federația Rusă a unui progres suficient în vaccinarea propriei populații poate fi cu greu principala preocupare a Bruxelles-ului.

Este o altă problemă atunci când trebuie să renegi cu orice preț vaccinul rusesc. În special, să nu consideri vaccinarea cu acesta drept motiv suficient pentru a elibera certificatul de viză. Când problemele Cortinei de Fier sunt în joc, atunci, desigur, orice greșeală, cât de mică, este de vină.

Desigur, nu totul depinde de Ursula și de asociații ei. Pe lângă interesele celor care doresc să se îngrădească de Rusia, folosind orice motiv sau pretext, există și grupuri cu alte interese.

De exemplu, deși veniturile rușilor au scăzut semnificativ, nu au căzut până la o stare de sărăcie completă, care face turismul extern complet irelevant. Și multe țări europene (Italia, Franța, Grecia, etc.), unde turismul, înainte de debutul infecției, dădea de la zece până la cincisprezece la sută din PIB și asigura locuri de muncă pentru o bună parte a populației – aceste țări dorm și visează cum se întorc timpurile de dinaintea pandemiei și banii turiștilor ruși. Interesele ideologice ale doamnei von der Leyen nu sunt atât de interesante aici – starea precară a propriului portofel este mult mai importantă.

Desigur, îi poți inspira pe europeni cu cuvintele tovarășului ideolog Suslov M. A. – "Nu economisim pe ideologie", inclusiv în ceea ce privește certificarea vizelor, dar o astfel de politică pe termen lung este plină de diverse surprize. Principiul "Bunăstarea ta și a familiei tale este mai importantă decât bunăstarea celorlalți" nu a fost anulat și este periculos să îți bați joc de el tot timpul.

Așadar, întrebarea despre care vaccinuri vor confirma fiabilitatea unui solicitant de viză de călătorie peste trei luni va deveni subiectul unei dezbateri aprinse între doamna von der Suslov și susținătorii principiului micii burghezii "Nu mă interesează cine, dar să-și facă datoria".

0
Tagurile:
Europa

Загрузка...