Mike Pence

Vicepreședintele SUA Mike Pence: Iranul nu va fi niciodată o putere nucleară

116
(reînnoit 10:53 20.02.2017)
Cel mai așteptat discurs de la conferința de la Munchen pentru securitate este cel al vicepreședintelui american Mike Pence, care a vorbit, între altele, în termeni foarte categorici despre programul nuclear al Iranului.

CHIȘINĂU, 18 feb — Sputnik. Pence a declarat că SUA vor face totul pentru a nu admite ca Iranul să obțină armă nucleară.

„SUA vor rămâne în mod categoric fidele angajamentului de a garanta că Iranul nu va obține niciodată arma nucleară, care poate amenința țările noastre și aliații noști din regiune, în special Israelul", a declarat Mike Pence.

Anterior președintele SUA Donald Trump a declarat în repetate rânduri că nu va permite ca Iranul să intre în posesia armei nucleare.

116
Tagurile:
Aliați, Pence, Teheran, Arma nucleară, Amenințare, Mike Pence, Donald Trump, Israel, Orientul Mijlociu, SUA, Iran
Tematic
Trump: Iranul se joacă cu focul, nu voi fi la fel de draguţ precum Obama
Casa Albă emite o avertizare fără precedent la adresa Iranului
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

115
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

115
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

123
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

123
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...