George Soros, Chairman of Soros Fund Management, listens during a seminar titled Charting A New Growth Path for the Euro Zone at the annual International Monetary Fund and World Bank meetings September 24, 2011 in Washington, DC.

Soros, "DC News" și compromiterea europarlamentarilor români

379
(reînnoit 18:01 15.02.2017)
Prezentăm o acțiune de compromitere, desfășurată la finele anului trecut, dar cu bătaie și în prezent - când numele lui Soros are o conotație negativă oficial.

BUCUREȘTI, 15 feb — 2017. Pe 17 august 2016 exploda o bombă de presă — lista membrilor Parlamentului European care ar face parte din angrenajul mecanismelor lui Soros. Concret, "hackerii" ar fi "spart mail-ul controversatului om de afaceri și ar fi descoperit, printre altele, documente care evidențiază legături cu oameni politici de prim rang, în cazul de care ne ocupăm, europarlamentari. A fost creat imediat un "Leaks", fiindcă numele lui Soros este echivalent cu conspirația (ceea ce s-a dovedit, într-o oarecare măsură), iar presa a preluat știrea prin anumite agenții în toată lumea.

În România, prima care a preluat știrea, a prelucrat-o și a difuzat-o a fost DC News (coincidență cu DC Leaks), pe 17 august, la ora 16.55. Agenția este reprezentată (și condusă) de cunoscuții ziariști Corina Drăgotescu, Val Vâlcu și mai ales de Bogdan Chireac, analist remarcabil, una dintre figurile cele mai prezente în emisiunile televiziunilor de știri. Am menționat toate aceste nume, fiindcă este interesant cum a fost prezentată "știrea".

Documentul care a făcut vâlvă în România se referea la europarlamentarii români care ar avea legături cu Soros. Mai exact, DC news scrie: "Mai multe documente ale Soros Open Society Foundation au ajuns să fie scurse pe Internet. Într-unul dintre documentele scurse pe soros.dcleaks.com sunt descriși mai mulți europarlamentari care au avut sau au legături cu Soros Open Society Foundation. Printre ei se numără și europarlamentari români". Informația este falsă — iar prelucrarea ca tare pare ciudată pentru niște profesioniști ai presei — în schimb este firească pentru o acțiune de diversiune, de compromitere.

"Documentul" în cauză este, de fapt, un studiu realizat de Kumquat Consult o firmă de advocacy și consulting strategic cu sediul la Bruxelles care are, printre clienți, UNESCO, Parlamentul și Comisia Europeană, plus multe alte instituții, printre care grupul de Societatea Deschisă fondat de George Soros. Studiul a fost realizat la comanda Fundației Societatea Deschisă și urmărește identificarea unor persoane cu influență, europarlamentari, care ar putea susține inițiativele respectivei Fundații — de fapt, grup de fundații. Nu e ceva ascuns, e o comandă adresată unei firme care cu așa ceva se ocupă.

"Prezența unui deputat în această cartografiere indică faptul că este probabil ca acesta să sprijine activitatea Societății Deschise", se scrie în studiu, deci nu că ar face parte dintre colaboratorii lui Soros. Continuarea e o confirmare a faptului că nu există legături: "Aceștia (deputații, n.n.) ar trebui să fie abordați cu mintea deschisă; cu toate că ei vor dori cel mai probabil să lucreze în domeniile de care sunt deja interesați, ar putea, de asemenea, să fie dispuși să asculte și alte probleme. Societatea Deschisă ar trebui să încerce să construiască relații de durată și de încredere de cu acești parlamentari europeni".

Știrea difuzată de DC News a fost preluată și "îmbogățită" în fel și chip, insistând pe caracterizările deputaților, pe "datele de care dispune Soros", fiindcă, nu-i așa, el știe tot despre cei "care au avut sau au legături cu Fundațiile Open Society." În realitate este vorba de informații de site-ul Parlamentului European, iar în final studiul este completat cu o scurtă descriere a preocupărilor deputatului, luată tot din surse publice. Iată ce se scrie în studiu.

"Profilele individuale au fost alcătuite folosind informații accesibile publicului și cercetări originale", deci nu din surse Soros. "Judecățile (caracterizările, n.n.) pot fi subiective, și ar trebui să servească pentru înțelege politica și prioritățile parlamentarului, nu ar trebui să fie luate ca o descriere acurată a acestuia".

Văzând lista celor 12 parlamentari români, le găsim într-adevăr pe Monica Macovei și Renate Weber, cunoscute pentru relațiile cu sistemul Soros… dar atât. Restul deputaților, în frunte cu Corina Crețu, Norica Nicolai, I.M. Pașcu, nu au avut nicio legătură și nici nu reiese că ar avea. Nici măcar că știau de prezența lor într-un studiu sau d implicarea lor în acțiuni Soros. Dar, e suficient să citiți sutele de preluări ale "știrii", ale "dezvăluirii" și veți vedea cum se face o acțiune de compromitere clasică. Care a fost ținta reală, cine și ce a dorit — rămânem deocamdată la nivelul supozițiilor. De exemplu, se leagă compromiterea PE de intențiile de Exit? De relația cu Rusia sau cu SUA? De curentele naționaliste? Și așa mai departe.

379
Тема:
Rezultate exit poll: alegeri europarlamentare 2019 în România (120)
Matteo Salvini

Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” ”Europa nu livrează ceea ce a promis”

186
(reînnoit 09:14 27.02.2021)
Președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini spune ferm: ”Vaccinul Sputnik? Dacă funcționează și este folosit în multe țări, de ce nu?”

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Politicianul italian al momentului, președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini susține ferm folosirea vaccinurilor rusești.

Într-un interviu acordat postului Rai Radio 1 Salvini răspunde la întrebarea dacă Italia ar trebui să folosească vaccinurile din Rusia.

”Vaccinul Sputnik? Scopul este de a face cetățenii în siguranță”, spune Salvini. ”Dacă funcționează și este folosit în multe țări, precum Ungaria care face parte din Uniunea Europeană, de ce nu?”.

Salvini aduce un argument concret: ”Mulți italieni care lucrează în Rusia, inclusiv ambasadorul nostru, au făcut acest lucru”.

”Opinii pozitive au primit (vaccinurile rusești) și de la profesor Burioni (Roberto Burioni, celebru virolog italian n.n.) și de la Spallanzani (renumit institut și spital de boli infecțioase, n.n.) de la Roma”, arată Salvini.

Politicianul suveranist spune clar: ”Trebuie să găsim toate modalitățile posibile de a face față reducerii cantităților care trebuiau să vină din Europa - factorul de timp este crucial”.

Matteo Salvini a prezentat și situația din (republica) San Marino, unde spune că a contactat miniștri, parlamentari și administratori locali. ”Au început să trateze populația cu vaccinurile cumpărate în Rusia, și va continua cu vaccinurile cumpărate din Israel”.

”Având în vedere că Europa nu livrează ceea ce a promis, ar fi corect ca guvernul italian, care așteaptă să înceapă o producție națională dezirabilă, să caute și în străinătate ceea ce este necesar pentru combaterea Covid: sănătatea cetățenilor nu permite întârzieri suplimentare sau erori”, a declarat Matteo Salvini.
186
Tagurile:
UE, Italia, COVID-19, coronavirus, vaccin, Sputnik V, Matteo Salvini
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O partidă a vaccinului Sputnik V a ajuns în Ungaria
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
RFPI : dușmanii Rusiei se tem de întâietatea vaccinului "Sputnik V"
Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

Загрузка...
F-15

Pentagonul dezvăluie detalii ale atacului SUA în Siria

282
(reînnoit 21:03 26.02.2021)
Pentagonul a oferit anumite detalii legate de atacul forțelor aeriene ale SUA asupra unor obiective din Siria.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. În cadrul atacului forțelor aeriene ale SUA asupra Siriei au fost distruse nouă obiective, parțial distruse – două, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Atac militar al SUA în Siria
© AP Photo / Ford Williams/U.S. Navy

„Două avioane F-15 au lansat șapte proiectile cu o precizie înaltă, distrugând în totalitate nouă obiective și parțial – 2, privându-le de posibilitatea de a funcționa în continuare”, a declarat acesta.

„Dispunem de niște detalii preliminare cu privire la victime în locul atacului, însă nu voi putea vorbi despre detalii suplimentare în acest moment pentru că efectuăm o evaluare a operațiunii”, a adăugat Kirby.

Mai devreme, Pentagonul a anunțat că SUA au efectuat un atac asupra câtorva clădiri din apropierea frontierei siriano-irakiene, care erau utilizate de anumite grupări paramilitare, susținute de Iran, inclusiv “Kataib Hezbollah” și „Kataib Sayyid al-Shuhada”. Potrivit Pentagonului, au fost distruse un șir de obiecte de infrastructură ale grupărilor șiite. Acesta pas, menționează Pentagonul, a reprezentat o replică la atacurile recente asupra trupelor americane și ale coaliției din Irak.

SUA au efectuat atacul în Siria bazându-se pe informația oferită de serviciile din Irak, fiind convinși de precizia ei, a declarat ministrul Apărării al SUA, Lloyd Austin. La rândul său, ministerul Apărării al Irakului a negat declarațiile lui Austin cu privire la transmiterea unor informații în ajunul atacului la frontiera irako-siriană.

282
Tagurile:
Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib

Загрузка...
Parlamentul României

Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!

0
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget! Parlamentul a lucrat în Comisii la Legea Bugetului – înregistrând una dintre cele mai rușinoase situații de după 1990
0
Tagurile:
Parlament, 2021, Buget

Загрузка...