Members of the European Parliament take part in a voting session at the European Parliament

UE sancţionează România: infringement din cauza unei legi

212
(reînnoit 16:38 15.02.2017)
Comisia Europeană (CE) a lansat miercuri, 15 februarie, o procedură de infringement împotriva României pentru că impune marilor comercianţi cu amănuntul să achiziţioneze cel puţin 51% din produse alimentare şi agricole de la producătorii locali.

BUCUREŞTI, 15 feb — Sputnik. Uniunea Europeană a decis miercuri să trimită scrisori de întârziere României şi Ungariei, pe motiv că normele lor naţionale privind comercializarea cu amănuntul a produselor agricole şi alimentare contravin legislaţiei UE, relatează PSNews.

Astfel, a fost lansată procedura de infringement împotriva României pentru că impune marilor comercianţi cu amănuntul să achiziţioneze cel puţin 51% din produse alimentare şi agricole de la producătorii locali.

Aceeaşi lege prevede şi obligaţia comercianţilor cu amănuntul de a promova produsele din România, limitându-le decizia de natură comercială privind alegerea produselor pe care le oferă. Acest fapt contravine libertăţii de stabilire.

În conformitate cu dreptul UE, restricţionarea libertăţilor de stabilire este permisă numai în cazul în care există o nevoie justificată pentru a proteja un interes public major, cum ar fi sănătatea publică.

212

Загрузка...