Rachetă Tochka-U

Dovezi: Kievul a utilizat arme de distrugere în masă împotriva civililor

91
Comitetul Rus de Investigații spune că a primit o dovadă solidă că forțele armate ucrainiene au folosit arme de distrugere în masă împotriva civililor din estul ţării.

BUCUREŞTI, 13 feb — Sputnik. Există documente incontestabile care indică faptul că forţele armate ale Ucrainei au folosit, în conflictul din sud-estul ţării, arme de distrugere în masă, scrie RT.

Astfel, Biroul Comitetului de Investigaţii de Stat din Rusia se află în posesia acestor documente.

"Biroul Comitetului de Investigații de Stat din Rusia, care se ocupă cu infracțiuni ce implică utilizarea mijloacelor și metodelor interzise de război, a descoperit documentate incontestabile că forțele armate ale Ucrainei au folosit arme de distrugere în masă, și anume complexul de rachete tactice Tochka-U [SS-21 Scarab în clasificarea NATO] împotriva civililor în conflictul armat din sud-estul Ucrainei", scrie comisia de anchetă într-un comunicat publicat luni pe site-ul oficial.

De asemenea, comisia a declarat că sistemul Tochka-U poate folosi o gamă largă de rachete, atât convenționale și cât şi neconvenționale, nucleare sau chimice.

"Conform datelor de anchetă, armata ucraineană a folosit rachete echipate cu încărcături de fragmentare și cu dispersie de mare explozive împotriva populației civile din Donbas", arată comisia.

Totodată, aceasta menționează că astfel de focoase de mare explozive produc până la 14.500 de fragmente împrăștiate peste o suprafață de până la 3 ha. Racheta cluster produce chiar și mai multe fragmente, până la 15.800 de bucăți pe o suprafaţă de la 3,5 până la 7 ha.

"Astfel de arme [ca Tochka-U] pot fi clasificate ca arme de distrugere în masă, având o putere distructivă extrem de ridicată pe o suprafață mare. Ele sunt destinate pentru a provoca victime în masă și pentru a distruge spații largi şi rănesc un număr nelimitat de persoane în zona afectată", a mai adăugat comisia.

Astfel, armata ucraineană încalcă acordurile de la Minsk precum și Convenția de la Geneva privind protecția persoanelor civile în timp de război.

Anchetatorii ruși declară că au obținut dovezi ale armatei ucrainene folosind complexele de rachete Tochka-U împotriva unui număr de localități din regiunea Lugansk: în orașul Lugansk, precum și în Novosvetlovka și Ternovoye, în districtul Krasnodon, în orașul Rovenki și în satul Yubileyniy.

"Utilizarea unor astfel de arme arată că autoritățile de la Kiev urmărește obiectivul de anihilarea totală a populației și infrastructura din țară de sud-est, la" comisia a concluzionat.

Un număr semnificativ de sisteme Tochka-U a rămas în Ucraina după căderea Uniunii Sovietice. Potrivit Comitetului de Investigații din Rusia, este una dintre cele mai puternice arme din arsenalul Armatei ucrainene moderne.

Complexul de rachete a fost proiectat în anii 1970 și adoptat de către armata sovietică în 1975. Acesta a fost proiectat inițial pentru greve localizate cu scopul de a distruge ținte mici, cum ar fi sistemele de recunoaștere la sol și grevă, posturile de comandă, aeronave și parcare cu elicopterul, muniție și depozitarea combustibilului, etc adânc în pozițiile inamice.

91
Tagurile:
armata ucraineană, Biroul Comitetului de Investigații de Stat din Rusia, NATO, Yubileyniy, Rovenki, Ternovoye, Lugansk, Novosvetlovka, Minsk, Geneva, Rusia, Ucraina
Tematic
În Ucraina se dorește revenirea la arma nucleară
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

210
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

210
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

127
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

127

Загрузка...
Bolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București

Celebru medic, semnal de alarmă: ne poate paște o epidemie

0
Radu Țincu, șeful secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca, avertizează că problema gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei – în care se află și spitalul unde lurează – ar putea duce la apariția unei situații grave de sănătate.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 al Municipiului București, care durează deja de săptămâni bune și care pare să nu se mai termine, ducând, la îngroparea zonelor sub munți de gunoaie a ajuns și în atenția medicilor.

Astfel, cunoscutul medic Radu Țincu, șeful Secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din Capitală, unitate medicală situată chiar în Sectorul 1, trage un puternic semnal de alarmă și spune că există riscul declarării urgenței sanitare în Capitală, din pricina rozătoarelor și a gunoaielor.

Potrivit medicului, toate aceste dejeuri menajere care sunt lăsate pe străzi, la temperaturi din ce în ce mai ridicate, vor fermenta și vor fi contaminate de microorganisme.

Acesta spune că microorganismele vor fi preluate de rozătoare sau de animalele străzii și vor putea fi transmise ulterior către oameni. 

”Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație. Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară în București”, a atras atenţia medicul Radu Țincu.

Din această dispută existentă între Primăria Sectorului 1 și firma Romprest au de suferit oamenii, care stau cu gunoiul în fața caselor de săptămâni întregi.

Primăria Sectorului 1 și forma de salubritate au fost amendate miercuri de Garda de Mediu București, dar şobolanii se plimbă nestingheriţi pe străzi.

0
Tagurile:
epidemie
Tematic
Avertizare: UK, în pragul unui nou val epidemic din cauza variantei indiene?
Un imunolog a anunțat sfârșitul epidemiei COVID-19 în Rusia
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată în România de CNSU
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU România

Загрузка...