Rachetă Tochka-U

Dovezi: Kievul a utilizat arme de distrugere în masă împotriva civililor

88
Comitetul Rus de Investigații spune că a primit o dovadă solidă că forțele armate ucrainiene au folosit arme de distrugere în masă împotriva civililor din estul ţării.

BUCUREŞTI, 13 feb — Sputnik. Există documente incontestabile care indică faptul că forţele armate ale Ucrainei au folosit, în conflictul din sud-estul ţării, arme de distrugere în masă, scrie RT.

Astfel, Biroul Comitetului de Investigaţii de Stat din Rusia se află în posesia acestor documente.

"Biroul Comitetului de Investigații de Stat din Rusia, care se ocupă cu infracțiuni ce implică utilizarea mijloacelor și metodelor interzise de război, a descoperit documentate incontestabile că forțele armate ale Ucrainei au folosit arme de distrugere în masă, și anume complexul de rachete tactice Tochka-U [SS-21 Scarab în clasificarea NATO] împotriva civililor în conflictul armat din sud-estul Ucrainei", scrie comisia de anchetă într-un comunicat publicat luni pe site-ul oficial.

De asemenea, comisia a declarat că sistemul Tochka-U poate folosi o gamă largă de rachete, atât convenționale și cât şi neconvenționale, nucleare sau chimice.

"Conform datelor de anchetă, armata ucraineană a folosit rachete echipate cu încărcături de fragmentare și cu dispersie de mare explozive împotriva populației civile din Donbas", arată comisia.

Totodată, aceasta menționează că astfel de focoase de mare explozive produc până la 14.500 de fragmente împrăștiate peste o suprafață de până la 3 ha. Racheta cluster produce chiar și mai multe fragmente, până la 15.800 de bucăți pe o suprafaţă de la 3,5 până la 7 ha.

"Astfel de arme [ca Tochka-U] pot fi clasificate ca arme de distrugere în masă, având o putere distructivă extrem de ridicată pe o suprafață mare. Ele sunt destinate pentru a provoca victime în masă și pentru a distruge spații largi şi rănesc un număr nelimitat de persoane în zona afectată", a mai adăugat comisia.

Astfel, armata ucraineană încalcă acordurile de la Minsk precum și Convenția de la Geneva privind protecția persoanelor civile în timp de război.

Anchetatorii ruși declară că au obținut dovezi ale armatei ucrainene folosind complexele de rachete Tochka-U împotriva unui număr de localități din regiunea Lugansk: în orașul Lugansk, precum și în Novosvetlovka și Ternovoye, în districtul Krasnodon, în orașul Rovenki și în satul Yubileyniy.

"Utilizarea unor astfel de arme arată că autoritățile de la Kiev urmărește obiectivul de anihilarea totală a populației și infrastructura din țară de sud-est, la" comisia a concluzionat.

Un număr semnificativ de sisteme Tochka-U a rămas în Ucraina după căderea Uniunii Sovietice. Potrivit Comitetului de Investigații din Rusia, este una dintre cele mai puternice arme din arsenalul Armatei ucrainene moderne.

Complexul de rachete a fost proiectat în anii 1970 și adoptat de către armata sovietică în 1975. Acesta a fost proiectat inițial pentru greve localizate cu scopul de a distruge ținte mici, cum ar fi sistemele de recunoaștere la sol și grevă, posturile de comandă, aeronave și parcare cu elicopterul, muniție și depozitarea combustibilului, etc adânc în pozițiile inamice.

88
Tagurile:
armata ucraineană, Biroul Comitetului de Investigații de Stat din Rusia, NATO, Yubileyniy, Rovenki, Ternovoye, Lugansk, Novosvetlovka, Minsk, Geneva, Rusia, Ucraina
Tematic
În Ucraina se dorește revenirea la arma nucleară
Summitul NATO la Bruxelles

Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră

123
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a încemnat la consolidarea prezenței militare a alianței în Marea Neagră.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Miniștrii de Externe ale statele NATO vor discuta miercuri, în cadrul unei conferințe video, cu participarea miniștrilor Georgiei și Ucrainei, despre activitatea alianței în Marea Neagră, a anunțat secretarul de stat al NATO, Jens Stoltenberg.

“Regiunea Mării Negre are o importanță strategică pentru NATO, pentru toții membrii. De asemenea, cooperăm foarte strâns cu doi parteneri din această regiune – Georgia și Ucraina”, a spus Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles.

Oficialul a acuzat din nou Rusia de “nerespectarea integrității teritoriale a Ucrainei și Georgiei”, remarcând “consolidarea prezenței militare rusești în Crimeea”.

“Trebuie să ne consolidăm în continuare prezența în regiune” a spus secretarul de stat al alianței.

Stoltenberg a susținut conferința de presă la Bruxelles în ajunul Consiliului Alianței Nord-Atlantice la nivel de miniștrii de Externe, care se va desfășura pe 1-2 decembrie în regim de conferință video.

123
Tagurile:
Rusia, Marea Neagră, Jens Stoltenberg, NATO
Tematic
Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
Afirmații demente despre ”atacul Rusiei asupra României”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

Загрузка...
Proteste la Londra

VIDEO: Proteste anti-lockdown la Londra: ciocniri cu Poliţia

114
În weekend s-a desfăşurat un protest amplu la Londra, având loc şi ciocniri cu forţele de ordine. Peste 150 de persoane au fost arestate, poliţia spunând că protestele sunt „ilegale” și pot răspândi coronavirusul.

BUCUREŞTI, 30 nov – Sputnik. Sâmbătă după-amiază un număr mare de oameni au demonstrat în centrul Londrei, scandând „libertate” și cauzând întreruperea traficului. Potrivit Poliţiei Metropolitane, au fost făcute 155 de arestări pentru încălcarea reglementărilor cu privire la pandemia de coronavirus, informează The Guardian

De asemenea, poliţiştii au interceptat autocare care transportau grupuri de manifestanți la Londra, iar persoanele care nu s-au întors au fost arestate sau amendate. Manifestanţii au strigat către forţele de ordine „Să vă fie rușine!”

Pe Regent Street traficul a fost întrerupt temporar, în timp ce ofițerii au încercat să încătușeze oameni în mijlocul drumului.

„Vă rugăm să vă asigurați accesul la rețelele de socializare pe parcursul zilei, deoarece trebuie să reacționăm în funcție de circumstanțe”, a anunțat StandUpX, un grup anti-lockdown, într-un pliant publicat on-line.

„Aduceți oale, tigăi, fluiere, goarne și orice puteți pentru a vă face auziți”, au cerut organizatorii.

„Incompetența și autoritarismul arătat de Poliția Metropolitană sunt uluitoare. Dreptul la protest este fundamentul oricărei democrații. Pentru mine este clar că există o încercare deliberată de a diminua acest drept și de a denatura legea”, a spus unul dintre protestatari.

„Fără libertate, fără voce”, „Masca afectează sistemul imunitar”, „Libertate, nu frică”, „Nu vaccinurilor obligatorii” sunt câteva dintre mesajele de pe bannerele purtate de protestatari.

Au avut loc ciocniri între poliţie şi protestatari când poliția a ordonat dispersarea mulțimii, avertizând manifestanţii că încalcă regulile de distanțare socială și de purtare a măştii. În imaginile video se vede cum ofițerii au folosit bastoane, în timp ce protestatarii au aruncat cu sticle.

114
Tagurile:
Londra, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
La Berlin au izbucnit proteste anti-Merkel
Contra restricțiilor și lockdown-ului: Europa e cuprinsă de proteste
VIDEO: Proteste violente în Franţa faţă de măsurile de lockdown
Proteste la Paris și Leipzig după votarea unor legi controversate
Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO
Fum, flăcări, vitrine distruse: protestele din Paris - Foto

Загрузка...

Imagini incredibile ale erupției vulcanului Lewotolok în Indonesia

0
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
Imagini incredibile ale erupției vulcanului Lewotolok din Indonesia. Peste 4 mii de persoane au fost evacuate.

Peste 4 mii de persoane au fost evacuate din zonele adiacente locului erupției vulcanului Ile Lewotolok, de pe insula indoneziană Lembata, a anunțat luni presa occidentală, cu trimitere la agenția indoneziană pentru situații excepționale.

Totodată, un stâlp de funingină, provocat de erupție, s-a ridicat la o înălțime de 4 kilometri, motiv pentru care a fost închis aeroportul local.

Zona periculoasă din jurul craterului vulcanului, în care accesul este interzis, a fost extinsă de la 2 la 4 kilometri.

Totodată, autoritățile au sfătuit localnicii să utilizeze măști de protecție, pentru a nu inhala funinginea vulcanică.

0
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © AFP 2020 / Geological Agency of Indonesia

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Antara Foto/Aken Udjan

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © AFP 2020 / Joy Christian

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Antara Foto/Aken Udjan

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

Tagurile:
vulcan

Загрузка...