George Soros, Chairman of Soros Fund Management, listens during a seminar titled Charting A New Growth Path for the Euro Zone at the annual International Monetary Fund and World Bank meetings September 24, 2011 in Washington, DC.

Soros, în spatele proiectului privind războiul informaţional împotriva Rusiei

281
(reînnoit 11:53 10.02.2017)
Miliardarul George Soros se află în spatele inițiativei bipartizane a SUA privind declanşarea unui război informațional împotriva Rusiei, a declarat pentru Radio Sputnik Pamela Geller, jurnalist american şi preşedintele American Freedom Defense Initiative. Potrivit lui Geller, Soros vrea să împiedice o apropiere între Rusia și SUA.

BUCUREŞTI, 9 feb — Sputnik. Se pare că factori de decizie politică din SUA continuă eforturile lor în sensul desfăşurării unei „contrapropagande" îndreptate împotriva unor state, mai ales, împotriva Rusiei.

Potrivit Daily Beast, 160 de milioane de dolari vor fi alocate pentru ca Global Engagement Center (GEC) să contracareze „propaganda străină". O sumă suplimentară de 100 de milioane de dolari va fi cheltuită pentru „a sprijini jurnalismul obiectiv în limba rusă, pentru a contracara «știrile false» şi a sprijini cercetarea cu privire la efectele războiului informaţional".

GEC a fost înfiinţat inițial sub administrația Obama pentru a lupta împotriva propagandei Daesh (ISIS/ISIL).

Pamela Geller, iniţiatoarea şi redactorul Raportului Geller și președintele American Freedom Defense Initiative (Iniţiativa Americană pentru Apararea Libertăţii), a subliniat că establishmentul globalist din SUA face toate eforturile pentru a împiedica o posibilă relaxare a relaţiilor dintre Washington și Moscova.

„Este amuzant pentru mine — trist, ar trebui să spun — că, mult timp după încheierea Războiului Rece (…), după ce a fost ignorată, negată şi minimalizată ameninţarea sovietică și ridiculizaţi cei care au atras atenția asupra acestui lucru, factori de decizie politică din SUA au transformat Rusia într-o adevărată «sperietoare» pe care o agită pentru a-şi atinge scopurile. Aceasta poate din cauză că văd în [președintele rus Vladimir] Putin o amenințare reală la adresa programului lor globalist-internaționalist", a declarat Pamela Geller pentru Radio Sputnik.

Geller a subliniat că președintele rus „a ajutat Rusia să-şi recapete mândria națională". Ea a spus că, dacă același lucru s-ar întâmpla în Europa și în Statele Unite, toate eforturile globaliştilor ar fi neutralizate.

„Acest efort de a contracara așa-numitele «știri false» este finanțat de George Soros. Este evident că Soros vrea să împiedice o apropiere între SUA şi Rusia și cooperarea [dintre cele două puteri] în privinţa operațiunilor de combatere a terorismului", a mai spus Geller.

De asemenea, ea este de părere că miliardarul american ar fi în spatele recentelor proteste anti-Trump din Statele Unite.

„Ştim că a finanțat mai mult de cincizeci de grupuri care au organizat aceste revolte violente împotriva [președintelui american Donald] Trump", a adăugat ea.

Aceeaşi părere o are şi jurnalistul și analistul geopolitic Gilbert Mercier, care locuieşte în SUA. Într-un interviu recent pentru Sputnik, Mercier a subliniat că protestele împotriva lui Trump au fost puse la cale în mod profesionist.

„George Soros și fundațiile «Open Society», o rețea compusă din mai mult de 100 de fundații și care au încă filiale în nenumărate țările, inclusiv în Afganistan, se află în spatele tuturor pseudoprotestelor spontane împotriva lui Trump, nu numai în Statele Unite, dar şi în întreaga lume", a spus Mercier.

Dar aceasta e doar o parte a problemei, potrivit lui Geller. Soros a sponsorizat, timp de ani de zile, factori de decizie din SUA din Partidul Republican şi din cel Democrat.

„Aceste sancțiuni împotriva Rusiei fac parte din isteria creată de democraţi în timpul alegerilor [prezidențiale din SUA]. Ar fi mai bine pentru noi [SUA] să ne înţelegem bine cu Rusia", a subliniat Geller.

Totuşi, preşedintele American Freedom Defense Initiative a comentat că eforturile recente pentru contracararea așa-numitelor „știri false" vizează nu numai Rusia, dar sunt îndreptate şi împotriva administrației americane proaspăt numite și a președintelui Trump. Ea mai spune că mass-media liberală încearcă, de asemenea, să discrediteze canalele media conservatoare.

Geller consideră că recenta inițiativă în sensul desfăşurării unei „contrapropagande" nu a fost autorizată de Trump.

„Nu cred că este o inițiativă a lui Trump, care doreşte relaţii de prietenie cu Rusia. Gândind strategic, el consideră că în Orientul Mijlociu, cauzele noastre ne-ar fi servite mai bine de o alianță cu Rusia, în ceea ce priveşte situaţia din Siria, Iran și Irak. Ar fi posibilă [această alianţă]? Nu știu, dar, cu siguranță, ar fi o abordare corectă", a declarat Pamela Geller pentru Radio Sputnik.

281
Tagurile:
războiului informaţional, jurnalismul obiectiv, finanțare, Radio Sputnik, Pamela Geller, Gilbert Mercier, Washington, Moscova
Тема:
Cine este George Soros (123)
Tematic
Soros a pierdut un miliard de dolari din cauza victoriei lui Trump
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

117
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

117
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

124
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

124
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...