Casele Parlamentului Marii Britanii

Brexit: parlamentul britanic respinge o clauză privind protejarea cetăţenilor UE

885
(reînnoit 12:23 21.03.2017)
Miercuri, Camera Comunelor din Parlamentul britanic a aproba planul Guvernului Theresa May de a declanşa procedura de ieşire a ţării din Uniunea Europeană. În acelaşi timp, parlamentarii au respins un amendament privind protejarea, după Brexit, a cetăţenilor din UE care locuiesc în Marea Britanie.

BUCUREŞTI, 9 feb — Sputnik. Planul detaliat al Guvernului Theresa May de a declanşa procedura Brexit, probabil în martie, a fost aprobat miercuri seara de Camera Comunelor din Parlamentul Marii Britanii.

În aceeaşi seara, a fost respins un amendament care prevedea ca tuturor cetăţenilor UE care se află în Marea Britanie să li se acorde, după Brexit, dreptul de rezidenţă permanentă, anunţă The Guardian.

332 de voturi au fost exprimate în favoarea respingerii amendamentului şi 290 împotrivă.

Înaintea votului de miercuri, ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, dăduse asigurări că vor fi protejaţi cetăţenii europeni aflaţi în Marea Britanie. Însă o hotărâre definitivă cu privire la situaţia cetăţenilor din UE va fi luată în timpul negocierilor care se vor desfăşura între Bruxelles şi Londra.

Planul premierului Theresa May privind declanşarea Brexit prin activarea clauzei din articolul 50 al Tratatului Lisabona a fost aprobat cu 494 de voturi pentru şi 122 împotrivă, potrivit The Telegraph.

Parlamentul britanic a acordat, în urmă cu o săptămână, votul general în favoarea proiectului de lege privind procesul Brexit. Însă mandatul detaliat şi definitivat prin care Guvernul Theresa May va negocia cu Bruxelles-ul a fost aprobat miercuri seara. Un vot similar urmează să aibă loc în Camera Lorzilor.

885
Tagurile:
Tratatului Lisabona, Camera Lorzilor, Camera Comunelor, Theresa May, Bruxelles, Marea Britanie, UE
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (349)
Tematic
Vot covârşitor pro-Brexit în Parlamentul britanic

Загрузка...