Serghei Șoigu

Moscova stă cu ochii pe exercițiile militare la care participă România

513
(reînnoit 15:53 01.02.2017)
Militarii ruși vor monitoriza cu multă atenție exercițiile militare comune desfășurate de Ucraina și de șapte state care fac parte din NATO.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Ministerul rus al Apărării urmărește și ține sub control derularea exercițiilor militare ale NATO în Marea Neagră, a declarat ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu.

„Știți că la exercițiile militare din Marea Neagră a participat și continuă să participe un grup de nave. Prin decizia Statului Major și a comandantului districtului militar de Sud, au fost luate toate măsurile de supraveghere a mișcării acestui grup în Marea Neagră", a declarat ministrul.

Șoigu și-a exprimat speranța că exercițiile se vor desfășura într-un mediu sigur, fără niciun fel de provocări în adresa Rusiei.

„În orice caz, suntem pregătiți de astfel de provocări”, a subliniat demnitarul.

Primele exerciții militare din anul 2017, cu implicarea Ucrainei și a șapte state membre NATO, vor demara miercuri, 1 februarie, în bazinul Mării Negre. La aceste exerciții, care vor dura zece zile, vor participa 3 mii de militari din România, Bulgaria, Grecia, Turcia, SUA, Canada, Spania și Ucraina, 16 nave militare și 10 avioane.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, declarase că Rusia va continua să-și consolideze forțele militare din districtul militar de Sud, în contextul unei situații instabile în regiunile de sud-est ale Ucrainei și în legătură cu existența unor amenințări teroriste.

513
Tagurile:
Marea Neagră, Exerciții militare, NATO, Serghei Șoigu
Tematic
NATO împărtășește dorința lui Trump de stabilire a unui dialog cu Rusia

Загрузка...