Protest anti-Trump la New York

SUA: acțiuni de protest împotriva limitării imigrației din lumea musulmană

18
(reînnoit 14:34 30.01.2017)
Acțiuni de protest împotriva măsurii de limitare a imigrației din lumea islamică au avut loc în mai multe orașe din SUA

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Mii de americani au protestat duminică împotriva ordinului președintelui de limitare a accesului refugiaților în SUA.

​Vineri, Donald Trump a semnat ordinul cu privire la "apărarea țării de accesul teroriștilor străini", prin care este interzisă pentru o perioadă de 90 de zile intrarea în SUA a tuturor cetățenilor din șapte state (Iran, Irak, Yemen, Libia, Siria, Somalia și Sudan), precum și suspendarea primirii refugiaților pentru o perioadă de 120 de zile. În raport cu refugiații din Siria a fost introdusă o interdicție pe o perioadă nelimitată.

Potrivit New York Times, acțiunile de protest au loc în piețile publice, în aeroporturile din Boston, Miami, New York, Philadelphia, Hewstone, Detroit, Los Angeles și Atlanta.

La Washington mii de protestatari s-au adunat în scuarul Lafaett de lângă Casa Albă și scandează lozinci prin care cer anularea ordinului și primirea refugiaților din Orientul Apropiat și Africa de Nord.

​Manifestanții acuză pe Trump de xenofobie și islamofobie, precum și de atentare la fundamentele democrației americane ale SUA, pe care o consider "o națiune a imigranților".

Potrivit unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac, 48 la sută din americani susțin măsurile lui Donald Trump de limitare a imigranților, în timp ce 42 la sută condamnă aceste măsuri.

18
Tagurile:
Refugiați, Imigranți, Proteste, Teroriști, Donald Trump, SUA
Тема:
Criza refugiaților (90)
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

114
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
114
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

84
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

84
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...