Președintele SUA, Donald Trump, și președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto

Un nou război rece? Posibil scandal de proporţii între SUA şi Mexic

90
(reînnoit 17:33 26.01.2017)
Trump amenință că va anula întâlnirile cu Președintelui Mexicului, Pena Nieto, dacă statul mexican refuză să plătească pentru zidul de la graniţă

BUCUREŞTI, 26 ian — Sputnik. Președintele american Donald Trump spune că dacă Mexicul nu va plăti zidul dintre cele două țări, ce ar avea drept scop reducerea fluxului de imigranți ilegali în America, ar fi mai bine să fie anulată întâlnirea planificată cu liderul Mexicului, informează RT.

Miercuri, Trump a semnat ordinele de oprire a imigrației ilegale din Mexic și de sigurare a frontierei SUA. Construirea unui zid între cele două state, așa cum a promis în mod repetat în timpul campaniei sale electorale, este o parte esențială a strategiei.

Cu toate că SUA ar plăti inițial pentru construcție, Trump a promis că Mexicul va trebui să compenseze întreaga cheltuială.

"Regret și condamn decizia Statelor Unite de a continua construirea unui zid care, de ani de zile, ne-a despărţit în loc să ne unească", a declarat Pena Nieto într-un mesaj televizat.

Nieto a subliniat faptul că țara sa "nu va plăti pentru orice zid".

Ca rezultat, presedintele mexican este de acord cu anularea întâlnirii dintre cei doi lideri, programată pentru săptămâna viitoare. Cu toate acestea, potrivit ministrului său de externe, Luis Videgaray, întâlnirea de acum încolo va veni.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților din SUA, Paul Ryan, a dezvăluit că Congresul este gata să finanțeze construcția zidului. De asemenea, el a menționat că "există o mulțime de moduri diferite de a obține din partea Mexicului contribuţia pentru acest lucru". De acum înainte, costul proiectului variază între 8 miliarde de dolari şi 14 miliarde de dolari.

Dacă va fi construit, zidul imaginat ar avea o lungime de 2.000 de mile (3,200km).

90
Tagurile:
Frontiera, Scandal, Donald Trump, Mexic, America, SUA
Tematic
Lumea este șocată: Zidul lui Trump va fi construit

Загрузка...