Hans-Georg Maaßen

Declaraţii alarmante: Germania se regăsește „în nucleul" islamismului

124
(reînnoit 12:02 25.01.2017)
Şeful serviciului german de informații interne, Hans-Georg Maassen, a făcut declaraţii alarmante, avertizând că jihadiștii vor comite alte atentate în Germania și în Europa şi spunând că în Germania sunt identificate, în prezent, peste o sută de persoane potențial periculoase.

BUCUREŞTI, 25 ian — Sputnik. Hans-Georg Maassen, responsabilul Biroului Federal pentru Protecția Constituției (BfV, contraspionajul german), a făcut o afirmaţie îngrijorătoare, spunând că Germania se regăsește „în nucleul" islamismului.

El a mai avertizat că jihadiștii vor mai comite atentate în Germania și în Europa, potrivit agenţiei EFE, informează ziarulromanesc.de.

Maassen a dezvăluit că, în Germania, sunt în prezent identificate peste o sută de persoane potențial periculoase, care ar putea să execute atacuri teroriste. Însă, potrivit acestuia, motivul pentru care nu sunt reţinute este că simpla suspiciune că cineva ar intenționa să comită un atac, sau deținerea unei arme nu sunt motive suficiente pentru a-l aresta.

Potrivit responsabilului german, jihadiștii își atrag simpatizanți pe rețelele de socializare, în special din rândul tinerilor, inclusiv minori și femei. Aceste persoane sunt ademenite, radicalizate și apoi instruite pas cu pas să comită atentate, a explicat acesta.

Şeful serviciului german de informații interne a mai dezvăluit că 900 de persoane — dintre care aproximativ o cincime sunt femei tinere sau chiar adolescente — au plecat din Germania în Siria pentru a se alătura grupării Statul Islamic.

124
Tagurile:
serviciului german de informații interne, rețelele de socializare, persoane potențial periculoase, jihadiștii, Biroului Federal pentru Protecția Constituției, Statul Islamic, Hans-Georg Maassen, Europa, Germania
Tematic
Ameninţare: Statul Islamic îndeamnă la noi atentate în Europa
Alertă: Lider al Statului Islamic și alți 400 de teroriști au pătruns în Europa

Загрузка...