Donald Trump

Analist american: „Asasinarea lui Trump nu poate fi exclusă"

439
(reînnoit 11:13 23.01.2017)
Un cunoscut politolog american a comentat pe blogul său cu privire la discursul pe care Donald Trump l-a susţinut la ceremonia de inaugurare a sa ca noul președinte al SUA. Politologul scrie că discursul inaugural al noului preşedinte constituie „o declarație de război" la adresa întregului establishment american.

BUCUREŞTI, 23 ian — Sputnik. Trump a arătat foarte clar că dușmanii americanilor sunt chiar aici, în plan intern: globaliştii, economiștii neoliberali, neoconservatorii și alţi „unilateraliști obișnuiți să impună politica SUA întregii lumi și să ne implice în războaie interminabile și costisitoare", scrie pe blogul său american Paul Craig Roberts, fost asistent al secretarului de stat responsabil cu Trezoreria în administrația Reagan.

Printre aceşti duşmani sunt politicieni care servesc establishmentului, şi nu poporului american, şi întreaga ţesătură de interese private care au făcut ca America să regreseze, în timp ce aceştia s-au îmbogăţit.

Grupurile de interese la care s-a referit Trump ca fiind adversare americanilor sunt bine înrădăcinate și obișnuite să aibă puterea. Puternicele lor rețele încă funcţionează, scrie politologul. Cu toate că republicanii sunt majoritari în Camera Reprezentanţilor şi Senat, majoritatea celor din Congres răspund indicaţiilor grupurilor de interese — care deţin puterea şi care furnizează fondurile necesare pentru campaniile lor —, în loc să slujească poporului american sau preşedintelui, este de părere Paul Craig Roberts. Complexul militar/securitar, corporaţiile offshore (cu activitatea economică desfăşurată în afara ţării, n. r.), Wall Street și băncile nu au de gând să capituleze în faţa lui Trump. Și nici „presstituatele" (canalele media) care sunt deținute de grupurile de interese a căror putere o contestă Trump.

Trump a spus clar că îl reprezintă pe fiecare american, fie el negru, mulatru sau alb. „Fără îndoială, declarațiile sale referitoare la incluziune vor fi ignorate de promotorii urii din zona stângii, care vor continua să-l eticheteze drept rasist la fel cum fac, în timp ce scriu aceste rânduri, și protestatarii plătiţi cu 50 de dolari pe oră", scrie Roberts.

„Alături de globaliști, CIA, corporațiile offshoring, industriile de armament, establishmentul NATO în Europa şi politicienii din străinătate obișnuiți să fie gras plătiţi pentru a susţine politicile externe intervenționiste ale Washingtonului, împotriva lui Trump se vor alinia liderii grupurilor victimizate, negrii, hispanicii, feministele, imigranţii ilegal, homosexualii și transgenderii. Desigur, această listă îi include şi pe liberalii albi, care sunt convinși că zonele din interiorul continentului american [„flyover America" — se referă la regiunea interioară ai cărei locuitori sunt consideraţi de rezidenţii din zonele urbane de coastă ca fiind provinciali şi mărginiţi, n. r.] constituie «habitatul» albilor rasiști, al misoginilor, homofobilor, al celor care pledează frenetic pentru dreptul de a purta arme. În concepţia lor, aceşti 84% din SUA ar trebui să fie plasaţi în carantină sau anihilaţi", notează Paul Craig Roberts.

În continuare, analistul se referă la forțele care stau împotriva lui Trump. Potrivit lui Roberts, liderii grupărilor negrilor şi hispanicilor au nevoie de victimizare, fiindcă doar acest lucru le poate conferi putere și venituri. Aceştia vor privi cu ostilitate declaraţiile lui Trump cu privire la incluziune. Incluziunea este un lucru bun pentru negri si hispanici, dar nu și pentru liderii lor.

Directorii și acționarii corporațiilor globale se îmbogățesc de pe urma locurilor de muncă externalizate pe care Trump spune că vrea să le întoarcă acasă. Dacă slujbele se întorc la americani, profiturile corporaţiilor vor dispărea. În schimb, populaţia îşi va recăpăta siguranţa economică.

„Complexul militar/de securitate are nevoie de un buget anual de 1.000 de miliarde de dolari, alocarea acestor bani depinzând de «amenințarea rusească» pe care Trump spune că o va înlocui cu eforturile de normalizare a relaţiilor. Asasinarea lui Trump nu poate fi un scenariu exclus", consideră politologul american.

Profiturile sectorului financiar vin aproape în întregime din înglodarea americanilor în datorii și din jefuirea pensiilor lor private și publice. Sectorul financiar împreună cu Rezerva Federală îl pot distruge pe Trump prin declanşarea unei crize financiare. Sistemul Federal de Rezerve poate aduce în criză orice piață. Sau să sprijine orice piață, fiindcă nu există nicio limită privind capacitatea acesteia de a crea dolari americani, mai scrie Roberts.

„Întregul edificiu politic al SUA s-a separat de voința, de dorințele și de nevoile oamenilor. Acum Trump spune ca politicienii vor trebui să răspundă de faptele lor în fața oamenilor. Acest lucru ar însemna, desigur, o scădere uriaşă a siguranţei poziţiilor ocupate și a veniturilor și averii lor".

Roberts mai scrie că este neîndoielnic faptul că Trump s-a expus riscului de a fi asasinat şi că CIA nu se va da bătută. În final, politologul se întreabă de ce un miliardar bătrân precum Donald Trump, cu afaceri înfloritoare, cu o soţie superbă şi copii inteligenţi, a ales să-şi dedice ultimii ani din viaţă unei misiuni teribil de stresante ca preşedinte care să-şi asume măreaţa răspundere de a restaura America, aşa cum a declarat Trump, când ar fi putut, în schimb, să-şi petreacă ultimii ani fără griji şi extrem de plăcut.

„Oricare ar fi motivul, trebuie să fim recunoscători pentru acest lucru şi dacă este sincer, trebuie să-l susținem. (…). Dacă va izbuti, va merita să-l numim «Trump cel mare»!", încheie Paul Craig Roberts.

439
Tagurile:
economie, industrie, Armament, Grupuri de interese, Siguranță, Asasinare, Locuri de muncă, CIA, NATO, Paul Craig Roberts, SUA
Tematic
Trump, un Roosevelt de secol XXI, propune un "New Deal" actualizat
Coronavirus SARS-CoV-2 (photo d'archives)

Slovacia autorizează Ivermectinul împotriva Covid 19

39
Slovacia a autorizat medicamentul Ivermectin ca tratament împotriva coronavirusului într-un moment în care controversele legate de acest medicament sunt în toi.

BRUXELLES, 28 ian - Sputnik. Slovacia tranșează disputele legate de Ivermectin, medicamentul care era utilizat în general pentru animale, și îl autorizează ca tratatament pentru Covid 19.

Astfel, Ministerul Sănătății din Slovacia va autoriza, pentru o perioadă de 6 luni, tratamentul cu Ivermectin care va fi utilizat în spitale și în alte facilități medicale și care, în plus, va putea fi eliberat în farmacii pe baza unei rețete în această țară.

Anunțul oficial poate fi găsit pe site-ul Ministerului Sănătății din Slovacia unde ministerul explică de ce a decis autorizarea folosirii medicamentului și menționează că acesta se dovedește util în tratamentul anti-Covid 19.

În România există discuții în contradictoriu cu privire la acest medicament dacă să fie folosit în cazul infecțiilor cu COVID-19, și, deocamdată, cei mai mulți oficiali și medicii se opun tratamentului cu Ivermectină.

39
Tagurile:
COVID-19, Slovacia
Tematic
Creatorul Novichok dezvăluie medicamente noi pentru tratarea eficientă COVID-19
Ce este IVERMECTINA și care este povestea medicamentului minune anti-COVID
Premierul Rusiei a anunțat despre lansarea celui de-al treilea vaccin rusesc anti-COVID-19

Загрузка...

Orientarea sexuală din Administrația Biden - cauza ascunsă și posibile efecte

232
(reînnoit 06:50 28.01.2021)
Unul dintre cei mai buni analiști politici vorbește despre un subiect care deja naște controverse – efectele semnalelor date prin mediatizatele numiri ale unor persoane LGBT în Administrația Biden.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Nu este un secret, democrații și Joe Biden au beneficiat de un suport total din partea persoanelor de alte orientări sexuale decât cea tradițională, precum și din partea susținătorilor acestora.

Chiar înainte de instalare, a venit și recompensa – multe persoane de asemenea orientări au fost anunțate ca numite în funcții ale noii Administrații – iar după instalare, printre primele ”decizii executive” ale noului președinte s-au referit la aceeași politică de ”deschidere” și de ”eliminare a discriminărilor”.

Analistul Constantin Gheorghe pune problema atât a efectelor acestei politici – cât și a ceea ce se află în spatele unei adevărate provocări a lumii de către Administrația Biden.

”Nu cred că interesează pe cineva din SUA, și în general, din lume, orientarea sexuală a unora din Administrația Biden. De fapt, ea, orientarea, ar trebui să fie ultimul lucru care să conteze în selecție”, scrie Constantin Gheorghe în preambul.

Analistul știe că Unii vor zice: ”Biden dă niște semnale!” și, pune direct problema: ”Sigur nu sunt semnalele așteptate de oameni, care au altele pe agenda lor”.

”În principiu, fiind cetățeni într-o democrație, trebuie să ne bucurăm de fix aceleași drepturi, libertăți și obligații, fără niciun fel de discriminări”, consideră analistul, care atrage atenția că, totuși, ”nu mai suntem în logica luptei pentru egalitatea de șanse, suntem în cea a privilegiilor pentru diverse grupuri minoritare”.

Altfel spus, ”Discriminarea pozitivă este tot o formă de discriminare - cu costurile asociate ei”, subliniază Constantin Gheorghe.

Ori, excelentul analist, fost consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, face observație: aceste numiri generatoare de (dorite) controverse ascund o lipsă a unui program serios, cu problemele reale ale oamenilor!

”Ostentația cu care administrația Biden face aceste numiri ascunde lipsa de program în ceea ce ea crede că reprezintă misiunea sa centrală: lipirea cioburilor după trecerea elefantului Trump prin peisaj”, scrie analistul.

Dar, atrage Constantin Gheorghe atenția – ”Biden va sparge destule porțelanuri cu abordările de genul acesta”.

”Adevărul este că, în societățile noastre făcute zob nimeni nu pare să știe ce are de făcut pentru a nu adânci prăpastia ce separă niște elite tot mai egoiste și mai nepăsătoare de marea masă a cetățenilor, tot mai discriminată de politicile economice și sociale ale oligarhiilor transnaționale”, conchide Constantin Gheorghe, încheind în notă sceptic ironică: ”În rest, cum poate ați aflat, trăim în cea mai bună dintre lumi...”.

232
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire
Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi
Kremlinul a dezvăluit detaliile conversației dintre Putin și Biden

Загрузка...
Medici, SMURD. izoletă

Coronavirus în România, 28 ianuarie: 4.589 sancțiuni contravenționale

0
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 28 ianuarie 2021.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Autoritățile informează că, până astăzi, 28 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 721.513 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 666.001 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.901 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 18.105 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 și până astăzi, la aceeași oră, au fost raportate 90 de decese - 57 bărbați și 33 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 25 decese la categoria de peste 80 de ani.

Majoritatea deceselor înregistrate – 87 - sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.687. Dintre acestea, 989 sunt internate la Anestezie Terapie Intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.379.447 teste RT-PCR și 102.101 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.726 de teste RT-PCR (15.905 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.821 la cerere) și 6.568 de teste rapide antigenice.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 121 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 28 ianuarie 2021.

Pe teritoriul României, 42.062 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.502 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 61.560 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 162 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.114 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 645 la linia TELVERDE - 0800 800 358, deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, ieri, 27 ianuarie 2021, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 4.589 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 800.350 de lei.

Prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE – 0800800165 - la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Referitor la situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.916 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.991 în Italia, 1.799 în Spania, 184 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.115 în Germania, 93 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia, 131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 37 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 12 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 13 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia, Federația Rusă și Croația. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 148 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 23 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 4 în Irlanda, 2 în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Reprezentanții GCS subliniază că aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

0
Tagurile:
România, COVID-19
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
Ce este IVERMECTINA și care este povestea medicamentului minune anti-COVID
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...