Complex de rachete operativ tactic „Iskander”

Iskanderele rusești rămân în coastele Lituaniei și Poloniei din cauza NATO

291
(reînnoit 13:35 21.01.2017)
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a declarat într-un interviu acordat BBC că rachetele rusești vor rămâne în Kaliningrad atâta timp cât rachetele NATO se află în Europa.

BUCUREȘTI, 21 ian — Sputnik. Dmitri Peskov a subliniat faptul că sistemele Iskander nu pot fi retrase pur și simplu din KJaliningrad fără a avea certitudinea că există planuri ca sistemele antirachetă antirusești de pe continentul European să fie lichidate.

Anterior autoritățile de la Varșovia au făcut în repetate rânduri afirmații despre existența unui „pericol rusesc", legat de dislocarea unor sisteme de rachete în regiunea Kaliningrad, aflată la frontiera cu Polonia. Reprezentanții ministerului rus al Apărării au declarat, la rândul lor, că Rusia nu a făcut nici un secret din faptul că a dislocat în regiunea Kaliningrad sisteme Iskander.

Mai mult, potrivit reprezentantului oficial al ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konașenkov, „un Iskander a fost amplasat în mod intenționat sub un satelit de spionaj american, în vederea precizării parametrilor de lucru ai acestui aparat spațial".

De asemenea, autoritățile de la Moscova au dat asigurări în repetate rânduri că Rusia nu va ataca niciodată vre-o țară membră a NATO și că în cadrul acestui bloc militaro-politic acest lucru este bine cunoscut. Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, declarațiile despre existența unui „pericol militar rusesc" sunt lansate în scopul justificării dislocării a cât mai multor unități de tehnică și a mai multor trupe militare la frontierele Federației Ruse.

291
Tagurile:
Kaliningrad, Amplasare, Sistem, Rachete, Iskander, NATO, Igor Konașenkov, Serghei Lavrov, Kaliningrad, Europa, Lituania, Polonia, Rusia
Tematic
O nouă arma letală a Rusiei: trenul cu rachete intercontinentale
Rusia, în alertă de luptă. Ucraina începe exercițiile de lansare a rachetelor

Загрузка...