McCain

McCain a recunoscut Rusia este principalul jucător în Orientul Apropiat

65
(reînnoit 09:26 19.01.2017)
Senatorul american John McCain a declarat pentru un post de televiziune american că Rusia a reușit să se impună ca un jucător important în regiunea Orientului Apropiat chiar dacă a avut o poziție nu prea favorabilă.

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a reușit să se impună ca un jucător important în regiunea Orientului Apropiat, a declarat senatorul american, John McCain, într-un interviu pentru televiziunea MSNBC, citat de RIA Novosti.

McCain menționa că liderul rus a reușit să obțină ceea ce își dorea "având la dispoziție o combinație de cărți nu din cele mai bune".

Senatorul american a mai adăugat că SUA va trebui să se mulțumească doar cu invitația de a participa la negocierile privind la reglementarea conflictului din Siria care vor avea loc în data de 23 ianuarie la Astana.

"Nu este nimic mai relevant de cât faptul că rușii, iranienii și turcii invită Statelor Unite ca să participe la această conferință (în privința Siriei, red.). În situația creată, SUA nu este organizatorul acestui eveniment, dar este în calitate de oaspete la acest eveniment. Vă imaginați în ce situație ne-am pomenit", a menționata McCain.

Senatorul republican, John McCain, este cunoscut ca fervent luptător antirus. El a fost unul din inițiatorii sancțiunilor împotriva Federației Rusiei în urma "atacurilor cibernetice" asupra instituțiilor statului american, care în definitiv nu au fost demonstrate.

65
Tagurile:
Conflict, Jucători, Negocieri, Rusia, SUA, Siria
Tematic
John MacCain consideră că SUA și-a pierdut rolul de stat hegemon

Загрузка...