Dark web

Guccifer 2.0 neagă orice conexiune cu autoritățile ruse

31
Hackerul Guccifer 2.0 neagă faptul că ar avea vre-o conexiune cu structurile de stat ale Federației Ruse și acuză serviciile secrete americane de admiterea unor falsuri în rapoartele în care Moscova este învinuită de influențarea rezultatelor alegerilor din SUA.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Hackerul Guccifer 2.0 a declarat că nu are nicio legătură cu autoritățile ruse și că acționează potrivit propriilor sale convingeri politice.

"Presupun că v-a fost dor de mine. Din câte văd, cineva nu vă permite să mă uitați. Serviciile SUA au publicat câteva rapoarte, în care afirmă că am conexiuni strânse cu Rusia. Aș vrea să precizez că aceste afirmații sunt niște vorbe goale", a scris hackerul pe blogul său.

"Dovezile tehnice care se conțin în raport nu rezistă la nicio critică. E un fals grosolan", a adăugat Guccifer 2.0.

El a menționat că informația despre softul pe care l-ar fi utilizat pentru spargerea serverelor este copiată din Internet. Mulți hackeri folosesc acest soft, iar acest detaliu a fost menționat în document pentru a-i oferi mai multă credibilitate, consideră el.

"Am folosit o altă metodă pentru spargerea sistemului comitetului național al Partidului Democrat din SUA. Am identificat o vulnerabilitate în softul NGP VAN, instalat pe computerele comitetului democratic, a declarat hackerul.

"Evident, serviciile secrete falsifică în mod intenționat dovezile. În opinia mea, ei joacă pe mâna democraților, care încearcă să învinuiască subiecții străini de înfrângerea pe care au suferit-o în alegeri".

"Administrației Obama i-a mai rămas doar o săptămână și cred că în decursul acestei perioade vom mai vedea și alte falsuri", a punctat Guccifer 2.0.

Comunitatea serviciilor de informații din SUA a anunțat la începutul lui ianuarie că în spatele lui Guccifer 2.0 și site-ului DCLeaks.com s-ar afla GRU, instituție implicată în atacurile asupra sistemelor informaționale americane.

CIA, FBI și NSA au dat publicității un raport prin care învinuiesc Rusia de imixtiuni în procesul electoral din SUA. Serviciile americane au ajuns la concluzia că Rusia a influențat rezultatul alegerilor prezidențiale cu ajutorul reportajelor și materialelor publicate pe rețelele de socializare.

31
Tagurile:
Spargeri, Hacker, Alegerile prezidențiale din SUA, Partidul Democrat, NSA, CIA, FBI, Guccifer 2.0, Donald Trump, SUA, Federația Rusă
Tematic
INCREDIBIL: Gucifer iarăși îi vine de hac lui Clinton
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

13
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

13
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin

54
(reînnoit 13:07 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

54
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...