Bashar al-Assad

Assad a declarat de cine depinde succesul negocierilor de la Astana

43
(reînnoit 16:49 09.01.2017)
Președintele Siriei a declarat într-un interviu pentru presa franceză că este gata pentru negocierile care sunt programate să aibă loc la Astana, iar rezultatul lor va depinde de cine va reprezenta opoziția siriană.

CHIȘINĂU, 9 ian —Sputnik. Președintele Siriei, Bashar al Assad, consideră că rezultatul negocierilor de la Astana va depinde de cine va participa din partea opoziției.

"Cine va fi din partea opoziție? Noi până la momentul de față nu cunoaștem… Va fi adevărata opoziție? Când spun "adevărata" se subînțelege că reprezentanții ei sunt de sorginte siriană și nu au rădăcini franceze, engleze sau arabe. Se presupune că Opoziția va fi siriană și va discuta acele probleme care sunt în Siria, iar rezultatul negocierilor vor depinde de aceste momente", a declarat Assad citat de RIA Novosti.

Bashar al Assad spune că este pregătit pentru a dialoga cu Opoziția, menționând că nu este creat niciun impediment din partea Damascului în ce privește desfășurarea negocierilor.

Președintele rus, Vladimir Putin, anunța că a convenit cu președintele Turciei, Recep Tayipp Erdogan, ca negocierile părților beligerante în conflictul din Siria să continue în orașul Astana. După părerea lui Putin, acest format de negocieri ar putea să fie complementar cu negocierile din orașul Geneva. Această inițiativă a fost susținută de către președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, anunțând că este gata să organizeze o asemenea platformă de discuție în țara sa.

Aceste negocieri sunt programate să aibă loc pe 23 ianuarie la Astana, iar pe 8 februarie vor avea loc la Geneva sub egida trimisului special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura.

43
Tagurile:
opoziția siriană, Negocieri, ONU, Staffan de Mistura, Nursultan Nazarbaeyv, Recep Tayipp Erdogan, Bashar al-Assad, Vladimir Putin, Astana, Kazahstan, Geneva, Rusia, Turcia, Siria
Tematic
A încetat războiul în Siria
Interviu exclusiv: românii de pe frontul informațional din Siria

Загрузка...